sub

Információk, érdekességek

Hátraállítottuk az órát, kisebb a szívroham kockázata

2008. november 01.

Az idõátállítás fõleg a 65 évesnél fiatalabbakat érintette kedvezõtlenül.

 

 

A téli idõszámításra áttérve az elsõ, hosszabb hétfõi napon kevesebb a szívinfarktus, mint egyébként a hét kezdetén volna. Igaz, tavasszal a nyári idõre váltva három napon át is többen kapnak infarktust, mint a megelõzõ hetekben - a meghökkentõ adatokat a világ elsõ orvosi szakfolyóirata, a New England Journal of Medicine közölte egy magyar kutató által vezetett svédországi tudományos vizsgálat alapján.


A szõlõ csökkentheti a vérnyomást

2008. október 31.

A szõlõn kívül számos növényben megtalálható flavonoidok eredményezhették az egészségvédõ hatást.

 

 

A szõlõ fogyasztása csökkentette a vérnyomását és javította a szívmûködését az egyébként sós étrenden tartott kísérleti patkányoknak - közölték amerikai kutatók.


Álmatlan osztrákok

2008. október 29.

Minden negyedik osztrák súlyos alvászavarokkal küszködik. Ez férfiakra és nõkre egyaránt jellemzõ.

 

 

Az osztrákok átlagosan hét órát alszanak munkanapokon, a hét végén azonban egy órával tovább maradnak az ágyban egy felmérés szerint. A legtöbben az oldalukon szeretnek aludni, és elég nekik tíz perc, hogy elhagyják az álmok világát.


Vesemûtét vaginán keresztül

2008. október 27.

A vagináján keresztül távolították el egy nõ veséjét Berlinben.

 

 

Hasonló mûtétet az egész világon eddig csak az Egyesült Államokban végeztek - közölte a berlini Helios klinika szerdán. A megoldás célja az volt, hogy a 44 éves asszonynak ne legyen maradandó mûtéti heg a hasán és ne kelljen a vágott seb miatt szenvednie.


Virtuális szívmodell idézi fel Leonardo rajzait

2008. október 25.

Elkészült egy olyan háromdimenziós komputeres szívmodell, amely forradalmasíthatja az oktatást, a gyógyászatot és a gyógyszergyártást.

 


Öt évszázaddal azután, hogy megszülettek Leonardo da Vincinek a szív bonyolult szerkezetét bemutató anatómiai rajzai, elkészült egy olyan háromdimenziós komputeres szívmodell, amely forradalmasíthatja az oktatást, a gyógyászatot és a gyógyszergyártást.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...340341342...451