sub

Információk, érdekességek

Szépülj alvás közben!

2017. június 01.

Vajon miért van az, hogyha este megfürdünk, és a tiszta, illatos ágyból kelünk is ki újra, csak egy zuhany után érezzük magunkat frissnek és egésznek? Vajon miért van az, hogy egyes vallások az alvást beszennyezőnek gondolják, noha életünk legértékesebb időszaka? Az alvás kiváló méregtelenítő is lehet. Miért és hogyan? Erről értekezünk! 

 

Ingyenes és a legjobb!
Az alvás a legtökéletesebb méregtelenítés, hiszen alvás közben a szervezetünknek nem szükséges másra figyelnie, végre roborálhat, és kilökheti a méreganyagokat. Alvás közben hihetetlen mértékben megnyugszunk, a légzésünk lelassul, a gondolataink a múlton persze pörögnek, álmodunk, de újabb élmények, ingerek nem érnek. Amíg alszunk, a szervezetnek nem kell annyira résen lennie. Végre foglalkozhat helyreállítással. Ilyenkor a máj, a vese valóban képes kiválasztani. Nem iszunk folyamatosan vizet, és nem terheljük a vizelet kilökésével hólyagunkat, hanem a szervezetünkben lévő vizet valóban meg tudja tölteni testünk méreganyagokkal. A reggeli első pisilésben távozik a legtöbb felesleges anyag, és éppen ezért ez az, amit a laboratóriumokban le kell adnunk. Az alvás során azonban nem csak a máj és a vese tud fokozottan működni, más módon is sikert érhetünk el. 

A bőr, mi mindent végez el helyettünk?
Ugyan nem tudunk a bőrünkön át lélegezni, mint a törzsfejlődés egyes csodái, pl. bizonyos puhatestűek, azonban képesek vagyunk a bőrön át méregteleníteni. Ez azt jelenti, hogy a szervezet a bőrön át nem csupán izzadni képes, ami szintén méregteleníti is, de elsősorban hőleadást, így a víz és só elhajtását szolgálja, hanem kipárologtatjuk méreganyagainkat a bőrön. Reggelre ezért legtöbb embernek izzadás nélkül is lesz egy illata. Szárazon is érezhetjük, hogy ez nem egészen olyan, mint fürdés után. 

Akkor minek fürdünk mégis este?
Természetesen a higiéniához hozzátartozik az esti lemosdás. Még fontosabb, hogy a bőr megtisztuljon, ne tömjük el pórusainkat folyton krémekkel, és pakolásokkal, hagyjuk fellélegezni, engedjük, hogy kiváljon belőle mindenféle felesleges anyag. Ehhez nagyon jó a fürdés, a tisztító fürdés, amely krémeket, sminket, és egyéb szörnyűségeket leszedi rólunk. Az is jó lehet, ha éjszakára bekrémezzük arcbőrünket egy természetes anyaggal, de engednünk kell minden héten legalább 4-5 alkalommal fellélegezni, egy-egy krémkúra után akár minden nap levegőhöz, és kipárolgási lehetőséghez juttatni szervezetünket. Az esti fürdés tehát létrehozza a méregtelenítés lehetőségét, éjszaka pedig ez megtörténik. Ha izzadtan fekszel le aludni, az izzadt por a bőrödbe ragadva megakadályozza a kipárolgást. Ha tisztán fekszel le, akkor viszont valóban kiürülsz, és jobban is alszol tőle! 

Reggel pedig minek fürdünk? 
Természetesen a kivált anyagokat nem várjuk meg, amíg újra részünkké válnak, hanem lezuhanyozzuk őket. Nem kell hosszasan fürdeni, és valóban nem kell naponta tízszer megmerítkeznünk, de két rövid zuhany igazán egészséges. 

A legjobb kúra
Az alvás, mint méregtelenítés, ezért mindenféle méregtelenítő kúrában fontos szerepet kap, éppen így ha fogyózni szeretnék, sok szakértő ma már azt javasolja, aludj sokat, és ébren mozogj sokat! Így a kellő aktivitás után megvan a frissülési lehetőség. A méreganyagok pedig, ha kiválnak, akkor néhány hónap alatt, pusztán az alvás precíz rendszerességétől mínusz 3 kg.-ot tudhatsz magadénak! Ez egy lassú módszer, de biztos. Ne pumpálj magadba vegyszereket folyton, csak érezd jól magad a bőrödben! Ha aktív fogyókúrába kezdesz, akkor is figyelj arra, hogy napi 8-9 órát aludj, és a többit töltsd aktívan. 

A vegyszermentes kozmetikumok, és a bőr gyakori levegőztetése pedig, még egy eredményt ad a fogyáson kívül. Gyönyörű bőrt! 

forrás: Harmonet