Információk, érdekességek
Sajtos-tejfölös csirke
2019. január 28.
Úgy lesz az igazi, ha cserépedényben (római tálban) sütjük.
Hozzávalók:
8 alsó és/vagy felső csirkecomb
2-3 nagyobb fej vöröshagyma
kb. 20 dkg trappista sajt
4 dl tejföl
só, bors, pirospaprika, liszt
Elkészítése:
A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat, majd a kivajazott (lehetőség szerint cserép)edénybe fektetjük.
Ezt teljesen befedjük a karikákra vágott (ízlés szerint sózott) vöröshagymával. Ezután meglocsoljuk a tejföllel, és a sajtot ráreszeljük.
Sütőbe tesszük. 1 óráig lefedve pároljuk, majd tetejét levéve szép pirosra sütjük.
Köretként főtt krumpli illik hozzá.
forrás: Harmonet