sub

Információk, érdekességek

Parajfánk

2019. február 17.

Természetesen nem édes fánkra kell gondolni, az azért erős lenne spenóttal... Ez egy sós finomság, ami után Popeye is megnyalná a szája szélét! 

Hozzávalók:
12 dkg vaj
10 dkg liszt
1 db tojássárgája
2 db tojás
3 dl étolaj
40 dkg paraj
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
Egy edényben 1 dl vizet 10 dkg vajjal, kevés sóval felforralunk. Amikor forr, állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg az edény falától elválik. A tűzről levesszük, és langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a tojásságát és az egész tojásokat.

Serpenyőben olajat hevítünk. Kanál segítségével diónyi nagyságú fánkokat szaggatunk úgy, hogy előbb a kanalat az olajba mártjuk. Amikor a fánkok már szép piros színűre sültek, fedővel letakarjuk, ekkor szépen felfújódnak és belül üresek maradnak.

A fánkokat kettévágjuk, és a parajpürével megtöltjük. A megfőzött parajlevelet, áttörjük, majd forró vajon jól átmelegítjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Amikor ezzel a kellemesen jó ízű parajpürével a fánkokat betöltöttük, azonnal forrón tálaljuk, és tetejüket gazdagon meghintjük reszelt sajttal.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 2121 kJ/507 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor

forrás: Harmonet