sub

Információk, érdekességek

ÖkoTrend, a környezetbarát életvitel

2017. augusztus 11.

Érzel-e felelősséget a távolabbi környezetedért, Földünk jövőjéért? Mennyire vagy tudatos, és mennyire környezettudatos? Szeretnél az egészséges életmódról, a gyógynövények hatékony alkalmazásáról, az öko ruhákról és a természetes kozmetikumok készítéséhez könnyen elsajátítható praktikus tippeket kapni? Egyszóval szeretnéd tudni, hogyan legyél Te is ÖkoTrendy?  

 

Ha igen, akkor kövesd az ÖkoTrend oldalát, mely a környezettudatos élethez és az egészséges életmódhoz nyújt tanácsokat, motivál, jó példával szolgál, hogy minél több HarmoNet Olvasó is kövesse a trendi irányzatot.

A környezetbarát életvitel azt jelenti, hogy a mindennapi szokásaink megváltoztatásával megőrizzük a természeti kincsünket, erőforrásainkat, amennyire az tőlünk telik. Ahhoz, hogy boldog, tudatos életet éljünk, elengedhetetlen, hogy egészségesek legyünk. Nem véletlen, hogy a legfőbb kincsünk az egészségünk. Mint minden, a környezettudatosság is fejben dől el, ezért nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a tudatosságra is. Ősi mondás, hogy azzá válunk, ahogy gondolkodunk magunkról. Sorsunkat pedig berögzült gondol­kodásunk és képzelőerőnk alakíthatja. Az ÖkoTrend oldal rendszeres bejegyzéseken keresztül ösztönöz majd a pozitív gondolkodásra, jó példákkal illusztrálva a felelős, környezettudatosabb és egészségesebb élet megéléséhez.

A tudatosság fejben kezdődik, de itt nem ér véget, hanem a gyakorlatban is folytatni kell. Nem elég hinni, tudni, hanem tenni-tenni kell. Éppen ezért olyan tevékenységeket mutat be az oldal, melyek egy része egyetlen mozdulattal elvégezhetőek otthonunkban, ezzel nemcsak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, hanem pénztárcánk megkíméléséhez is hozzájárulunk. Mai impulzív, fogyasztói világunkban szinte minden arra ösztönöz bennünket, hogy vásároljunk és majdnem mindenért pénzt kell adni, és gondolom egyetlen Kedves Olvasónak sem mindegy, hogy mennyit. Kiküszöbölhető a reklámvilág csapdája! Hogy hogyan? Tudatosan! Legyünk minél többen tudatos vásárlók, ezzel időt és pénzt takarítva meg, és biztos, hogy nem is keveset!

„A példamutatás nem a legfontosabb dolog, amivel másokat befolyásolhatunk, hanem az egyetlen.” írja Albert Schweitzer.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél többen gondolkodjunk felelősen, tanuljuk meg az egyszerű, hétköznapi praktikákat és vezessük be őket a mindennapi életünkbe, mert gyermekeink, unokáink a Tőlünk átvett minták alapján viszik tovább majd saját életüket.

Mutassunk hát nekik jó példát, legyünk minél többen felelősen, egészségtudatosan gondolkodó zöldek!

Várok minden Kedves HarmoNet Olvasót, osszuk meg egymással tapasztalatainkat, motiváljunk másokat, erősítsük együtt a zölden gondolkodó és felelősen élők táborát itt:

https://www.facebook.com/Hogyanlegyekokotrendy/

forrás: Harmonet