Információk, érdekességek
OIaszos húsgombóckák
2019. június 25.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (lehet pulyka is),
2 konzerv paradicsom,
só,
bors,
oregano,
bazsalikom,
1 tojás,
spagetti,
liszt,
olaj.
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadom a tojást, és ízesítem sóval, borssal, oreganóval. Kis gombóckákat formálok, és lisztben meghempergetem. Egy serpenyőben olajat melegítek, és megsütöm benne őket.
Addig egy másik lábasban olajat hevítek, hozzáadom a paradicsomkonzervet. A fűszerekkel ízesítem, és ha már kész, botmixerrel összeturmixolom.
A megsült gombócokat papírszalvétára szedem. Ezután már csak a tálalás következik, ami egy adag spagettiből áll, ráteszek tetszés szerinti mennyiségű gombócot, és a szósszal nyakon öntöm.
Tipp: A gyerekek még jobban szeretik, ha meg van szórva reszelt sajttal (nekem az már sok rajta).