sub

Információk, érdekességek

Nem a méret a lényeg!

2019. november 04.

Fotó: 123rf.com

Talán nincs is olyan fiú vagy férfi, akit ne foglalkoztatna a péniszméret témája. Korosztálytól függetlenül sokan elégedetlenkednek a méretük miatt, és azon szoronganak, hogy vajon mit fog szólni hozzá kiszemeltjük. A pornónak és jó néhány internetes oldalnak köszönhetően a péniszmérettel kapcsolatban sok téves hiedelem kering a nagyvilágban.

Téves hiedelem, hogy egy nőnek az okoz örömet, ha minél nagyobb péniszhez jut. Arról nem is esik szó, hogy sok nőnek egy tizenhat-húsz centiméteres pénisz fájdalmat is okozhat a gyönyör helyett.

Nézzük, hogy mi a valóság

Rengeteg, méretre vonatkozó kutatást végeztek. A felmérések nagy része bemondásos alapon, kisebbik része urológusok által mért adatok alapján készült. Ebből következik, hogy az internetes keresések eredményeképpen a különböző oldalak eltérő adatokat tartalmazhatnak.

A bemondásos eredmények egyáltalán nem biztos, hogy valós adatokon alapulnak, hiszen az ember fia szereti magát minél jobb színben – illetve méretben– feltüntetni. (Az sem mindegy, hogy a mérést hogyan végzik el.)

Mindent összevetve az tűnik reálisnak, hogy az európai átlag – természetesen merev állapotban – 12–14 cm hosszú, 9,3–11,66 cm átmérőjű. 

Bár a péniszméret régiónként (Afrikában, Amerikában, Európában és Ázsiában) eltérő, jelentős különbségek azért nincsenek.

A legkisebb hímvesszőjük (9–12 cm) az indiaiaknak van, a legnagyobb pedig az afrikaiaknak (16–18 cm).

Jó tudni

A hüvely (vagina) hossza kb. 6-10 cm, szélessége kb. 2-3 cm, szóval nem egy hatalmas barlang. Még egy okkal kevesebb, hogy a hímvesszőtök mérete miatt keseregjetek.

A hüvely nincs túl sok idegvégződéssel ellátva, ez alól a G-pont kivétel, ez pici, de gazdagon beidegzett terület. A G-pontot a hüvely elülső falán, a bemenettől 3-4 cm-re találjátok.

Akárcsak a fiúk, a lányok is többféle mérettel rendelkeznek. Vannak szűkebb vagy tágabb, rövidebb vagy hosszabb hüvellyel rendelkezők.

Mivel a vagina fala izmos, rugalmas, könnyen tud tágulni, de össze is tud húzódni, így könnyen alkalmazkodik a pénisz méretéhez.

A méret helyett sokkal fontosabb, hogy a behatolás előtt megfelelő hosszúságú legyen az előjáték

Az előjáték a lány szempontjából (is) fontos, hiszen igazán úgy tud ráhangolódni a szexre, ha odafigyelnek rá, van sok-sok simogatás, cirógatás, puszi, csók, mindenféle kényeztetés.

Mint ahogy már fent írtam, egyrészt a hüvely viszonylag rövid, másrészt csak a felső harmadában van az idegvégződésben gazdag terület. Csupán ezek alapján is látszik, hogy a lány kielégítéséhez tényleg nem kell nagy szerszám.

Ha érezhető méretbéli különbség vagy probléma van – például egy szűk hüvely és nagy pénisz vagy tág hüvely, kisebb pénisz párosítás – arra is van megoldás.

Sokféle pózban lehetséges a szeretkezés, ki kell tapasztalni, hogy melyek azok a pozitúrák, amelyek mindkettőtöknek örömet okoznak.

Vajda Júlia
szexológus,
a Szexológiai Tudományos Társaság tagja

forrás: Bébik.hu