Információk, érdekességek
Mustáros csirke
2020. január 25.
Ezt a fogást a legjobban csirkecombfiléből szeretem, de lehet ízlés szerint akár csontossal, akár csirkemellfilével is. Mindenképp finom!
Hozzávalók:
4 darab csirkecomb vagy 2 nagy csirkemell, kb. 1,5 dl mustár, só, bors, pirospaprika, majoranna,2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erős paprika
A húst megmosom, ha van rajta bőr azt leszedem és ha szükséges felszeletelem-ketté vágom. A mustárt összekeverem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Egy tálba teszem a húst, rá a hagymát és a paprikát(lehet rétegezve is).
Én azt ajánlom, hogy ha van rá mód, előző este készítsék el és a hűtőben hagyják összeérni. Ezután egy tepsibe kevés olajat teszek és rá a húst. Aki szereti, melléteheti a hagymát és a paprikát. Fóliával lefedem és 180 fokon sütöm kb. 40 percet, ezután fólia nélkül még a tetejét megpirítom.
Bármilyen köret jó hozzá, nyáron friss salátával és kenyérrel, télen burgonyapürével szeretem a legjobban!
Tipp: Nyáron grillezni is kitűnő!
forrás: Harmonet.hu