sub

Információk, érdekességek

Milyen kezelésekkel gyógyulhat a fürdőkben?

2019. július 12.

A gyógyvizes kezelések a szervezet regulációs folyamatait befolyásolják. A kúrákkal alkalmazkodó képességünket fokozhatjuk, közérzetjavításra, kondicionálásra, általános védekezőképesség növelésére, rehabilitációra használhatjuk.

 

Fotó: 123rf.comA krónikus mozgásszervi betegségek rendszeres kezelésére, végtagok, ízületek, baleseti, műtéti utókezelésére, krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek és meddőség kezelésére kiválóan alkalmas a gyógyfürdő, előzetes orvosi konzultáció, vizsgálat és javaslat alapján.

Masszázsterápia

A legrégebbi gyógyító eljárások közé tartozik. Elsődlegesen hatása a bőr, a bőr alatti kötőszövet, izomzat keringésének fokozódása, ennek következményeként javul a bőr rugalmassága, nő az izmok vérellátása, javul a mozgási terjedelem. A vérellátás javulása az ödémák felszívódását segíti, növeli a vesék kiválasztását. Hatással van a vegetatív idegrendszerre, ezáltal jótékonyan befolyásolja a belső szervek működését is.

Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor)

Egyesíti a bőrfelszín masszírozásának gyöngéd hatását a víz elemeinek, hőmérsékletének, fizikai tulajdonságának hatásával. A tangentor kezelés mélyreható szövetingert jelent. Jelentősen fokozza a vér- és nyirokkeringést. Mozgásszervi és idegbetegségekben, kimerültségi állapotokban, sérülések utáni utókezelésre, keringési zavarok kezelésére igen jó a tangentor kezelés. Kiterjedten használják az izmok lazítására, trenírozására, frissítésére.

Szénsavfürdő

Legfőbb biológiai hatása a perifériás keringés növelése és a szív teherbíró képességének javítása. A szénsavfürdő hatására a felszínes erek kitágulnak, fokozódik a keringés a bőr alatti kötőszövetbe, izmokban. Ez az artériás vérnyomáscsökkenéshez vezet (ez sorozatkezelés esetén hosszabb ideig érvényesül), amelynek hatására a szív működése javul, a perctérfogat növekszik. Ennek következtében javul a szív saját keringése és fokozódik az anyagcsere is.

Javaslat:
• artériás- és vénás keringési zavarok,
• magas vérnyomás betegség, 
• a bőr mikrocirkulációjának zavarai, 
• vegetatív idegrendszeri elváltozások,
• krónikus mozgásszervi elváltozások, osteoporosis, 
• infarktus utáni rehabilitáció, koszorúér szűkület, szívműtétek kezelése

forrás: Patika Magazin