sub

Információk, érdekességek

Mentás zöldborsó-krémleves

2017. augusztus 12.

Tudom, hogy a fagyasztott zöldborsót sokkal egyszerűbb kezelni, de nekem a gyerekkoromat juttatja eszembe, amikor unokatesókkal borsót fejtettünk az ebédhez. Közben pedig csemegéztünk belőle.  

 

Szóval a friss borsó mehet a húslevesbe, zöldséglevesbe, de nekem most ez az új kedvencem. Egy pár éve a BBC Good Food magazinjában találtuk, nekem kicsit sok benne a 1/2 csokor menta, amit ír, de ízlések és pofonok, érdemes tálalás előtt megkóstolni és ha kell akkor még tenni bele.

Hozzávalók:

  • 1/2 csokor újhagyma
  • 2 kisebb burgonya
  • 7,5 dl zöldségleves lé (vagy leveskockát feloldani forró vízben)
  • 400 g zöldborsó (frissen fejtett vagy fagyasztott)
  • 5-6 nagyobb levél menta

Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk egy lábasban, beletesszük az újhagymát és a krumplit és pár percig pirítjuk. Majd felöntjük az alaplével. A krumplit kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd beleöntjük a zöldborsót és összeforraljuk. Még 3-5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről és a mentaleveleket hozzáadva összeturmixoljuk. Amíg egy picit hűl, a leveshez készítünk egy kis levesbetétet. Pár szelet kenyeret felkockázunk, és nagyon levés zsiradékon állandó kevergetés mellett megpirítjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehéségi fok: Nagyon könnyű

Tápanyagtartalom: 173,8 kcal; 23,5 g szénhidrát; 23,6 g fehérje; 5,5 g zsír.
forrás: Harmonet