sub

Információk, érdekességek

Horror és lelki terror a nyári szünetben

2017. június 24.

A nyári szünet legnagyobb részét a sok hiperaktív gyermek felügyelet nélkül kényszerül eltölteni, fokozott veszélyt jelentve önmagukra és környezetükre nézve. Mi a szülő feladata a nyár előtt?

Okkal aggódnak a szülők?

A hiperaktív-figyelemzavaros (ADHD) gyermekek napi 24 órás menedzsmentet igényelnek a családban. Örökös ellenőrzés mellett is jóval magasabb a baleset kockázatuk, az impulzív viselkedésük miatt a klasszikus táborokból lemorzsolódnak, kirekesztődnek. A nyári 10 hét, 70 napjuk fokozott baleset és konfliktusforrás.

A szülő és a gyermek kálváriája

Szüleik már májusban egyre tanácstalanabbak és stresszesebbek, mert nem vehetnek ki 10 hét szabadságot. Ha beíratták nyári napközibe őket, akkor a munkahelyükön aggódva dolgoznak, mikor szenvednek balesetet, mikor zavarják haza gyermeküket, így gyermekeik „kulcsos gyermekekké” válnak. Mi több, a lakókörnyezetük, a rokonok fokozott visszautasításával is számolniuk kell. 70 napig bajban van mind a gyermek, mind a szülő.

Van segítség

Az Eleven Team szakértői olyan gyűjteményt állítottak össze, mely valós ötleteket, tanácsokat ad és nyári túlélő megoldásokat tartalmaz a hiperaktív gyermekek szülei, családjai számára. A „Nyári túlélő kalauz” ingyen elérhető az érintett szülőknek május 29-től, csak kérniük kell e-mailben.

Így segít az Eleven Team Alapítvány

Magyarországon a másképp koncentráló, a tehetséges vagy a figyelemzavaros gyermekek iskolai küzdelmeik és családon belüli konfliktusaik egyre fokozódnak. Ezért az Eleven Team Alapítvány célja a családok életminőségének javítása, a gyermekek iskolai tanulási esélyeiknek növelése, így a munkaerőpiaci esélyeik jobbak lesznek egy boldog és sikeres felnőtt életútban.

A szervezet szakemberei az „Eleven Tudásháló” nevű szakmai módszer kidolgozásával és alkalmazásával megtanítják a gyermekeket és környezetüket arra, hogyan tudják a figyelem nehézségeiket a mindennapokban uralni, és akár csúcsteljesítményeket is elérni. Különböző tréningek és szabadidős programok során feltérképezik és továbbfejlesztik a gyermek pozitív képességeit, mert felnőttkorban ezekkel a képességekkel lesz a legnagyobb esélye a munkaerőpiacon való érvényesülésre.

Az Eleven Team Alapítvány szakemberei folyamatosan tájékoztatják a tehetségígéret, a tanulási nehézséges, a figyelemzavaros-hiperaktív gyermekek családjait azokról az egyéni és társadalmi folyamatokról, azok következményeiről vagy a kutatási eredményekről, amelyek segíthetik őket a mindennapokban.

forrás: Bébik.hu