sub

Információk, érdekességek

Ha újra itt a nyár, az ember strandra jár

2022. június 23.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Egész évben várjuk a nyara. Viszont nem mindegy, miket cipel magával (vagy épp mit felejt otthon) az ember lánya. Az alábbiakban összeállítottunk egy listát arról, hogy miket kell, vagy érdemes vinni magunkkal, ha strandra megyünk.  

Ha végre lehetőségünk van strandolni, a lehető legjobban szeretnénk tölteni az évnek eme várva várt szakaszát. Sok kellemetlenséget okozhat, ha egy fontos holmi otthon marad. Segítünk, hogy mit vigyél magaddal.

A lista:
(lehet persze tetszőlegesen bővíteni, illetve kurtítani)

- Pokróc, gyékény, törölköző, napozó szivacs, amire fekszünk

- Egy másik törülköző, természetesen törölközni, vagy egy csábos strand kendő

- Naptej, bőrtől függően, megfelelő faktorszámú, a káros sugarak ellen (ezen belül lehet még napozás utáni balzsam, bőrnyugtató, és napozás előtti kencefice, spray is)

Naptejjel általában napozás előtt legalább negyed órával érdemes bekenni a bőrt, hogy hasson is... Ezekben a bőrvédőkben bőséges a választék; vízlepergetős, testápolós, rengeteg faktorszámú és márkájú, csak válogatni kell igény (és pénztárca) szerint

- UV-szűrős napszemüveg.

- Kényelmes fürdőruha, vagy bikini, amiben jól is érezzük magunkat.
Nem az a lényeg, hogy lehetőleg minél több mindent "ki tegyünk" - hacsak nem elszántan ismerkedni akarunk a strandon - hanem, hogy ne érezzük magunkat kényelmetlenül a fürdőruhánkban
Érdemes otthon, vagy vásárlásnál tükör előtt megnézni, milyen fazon áll jól (és ne felejtsük el, ha mégsem tetszik a látvány, arról nem mindig a fürdőruha tehet - lehet pár kilót le kéne adni...) Megjegyzés: a fürdőruhát fel vehetjük a ruha alá is, így csak a ruhát kell le dobni, vagy a strandon öltözőben is fel lehet húzni.

- Strandpapucs, vagy kényelmes, szellős szandál, könnyen levehető cipő.

- Egy klassz strandtáska, amiben minden holmink kényelmesen el fér.

- Napszúrás ellen kendő, vagy egy szép, kényelmes kalap, ezekből is igen bőséges a választék, nagyon jókat lehet kapni egész kicsitől, a széles karimájúig. 

- Olvasni való, egy jó könyv, újság, keresztrejtvény, ha egyedül megyünk. 

- Jó társaság, akikkel lehet dumálni és be kenni egymás hátát: sokkal élvezetesebb, ha többen megyünk együtt strandolni 

- Ha zenére vágyunk, telefon.

- Ha nem tudunk úszni, gumi matrac, vagy egyéb jópofa holmi, ami fenn tart a vízen - vagy marad a sekély víz.

 

- Ha van is büfé a közelben, azért nem árt magunkkal vinni némi üdítőt (lehetőleg nem édeset) és szendvicset. Egy komplett hűtőtáska ilyenkor aranyat ér, amiből hideg finomságokat húzhatunk elő

- Egy kényelmes, szellős, könnyű ruha, amiben haza mehetünk (és amiben persze jöttünk - hacsak nem akarunk bikiniben átvonulni a fél városon). 

- Egyéb apróságok: papírzsepi, csípésre, viszketésre bőrnyugtató gél, sebtapasz (ha esteleg valami felsértené a bőrünk), pénztárca, fésű, ajakír, stb. - a legtöbb strandon vannak értékmegőrzők, ahova be lehet tenni olyan holmit, ékszert, stb-t, amit nem akarunk magunkkal a partra vinni

Képforrás: Canva Pro adatbázis.<

Jótanács: lehetőleg ékszerek, és smink nélkül induljunk el napozni, vagy napozás előtt ezeket vegyük le, a sminktől pedig tisztítsuk meg a bőrt.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu