sub

Információk, érdekességek

Fogzománc sérülés: gyakran mi okozzuk, pedig csak az alaposságot visszük túlzásba

2021. szeptember 14.

 Képforrás: Oral-BKi ne érezte volna fogait élete során érzékenynek vagy éppen helyenként elszíneződöttnek? A fogzománc kopása kezdetben szemmel nem látható, de fogaink érzékennyé válását azonnal megérezzük. A folyamat sajnos nem visszafordítható, de tehetünk azért, hogy lassítsuk.  

Nemcsak a savas, cukros ételek és édességek, hanem fogmosási szokásaink is hatással vannak a fogzománc kopására. Bár gyermekkortól kezdve folyamatosan tanuljuk, hogyan, milyen mozdulatokkal és mennyi ideig kell helyesen fogat mosni, mégis gyakran túl erősen tisztítjuk fogainkat, és persze nagyon gyorsan túl akarunk esni a fogmosáson.
 
Nem könnyű magunktól ráérezni, hogyan kell alaposan tisztítani a fogainkat úgy, hogy közben ne károsítsuk mi magunk túlzott sikálással, erős, rányomó és szinte kizárólag vízszintes kézmozdulatokkal a fogzománcot. 
 
Mi lenne, ha állandó visszajelzést kapnánk a fogmosás helyességéről minden egyes alkalommal? Az Oral-B legújabb fejlesztésével már ez is lehetséges!
 
Az P&G legújabb mágneses elektromos fogkeféje, az Oral-B iO™ már a fogmosás ideje alatt folyamatos visszajelzést küld nekünk a fogmosás minőségével kapcsolatban. 
 
A termék szoftveres támogatással működik, az Oral-B által fejlesztett mobilapplikáció helyzetérzékelő szenzorai a szájüreg teljes területét felismerik. Az iO9 3D fogfelszínt követő rendszere akár 16 zónában képes azonosítani és ellenőrizni a tisztítást. A fogmosás során okostelefonunkon követhetjük, hogy megfelelően mosunk-e fogat, és az applikáció minden alkalommal megmutatja, min kell javítanunk. Az azonnali visszajelzés után már biztosak lehetünk benne, hogy helyesen tisztítjuk fogainkat, így szinte saját fogorvosunk lehet, aki utat mutat a hatékonyabb fogmosásban és a megfelelő szájápolási szokások kialakításában.
Miért gond a túl erős fogmosás?
 
Mert ezáltal a fogzománcon apró sérülések keletkeznek, ami hosszútávon a fogak károsodásához vezethet. Az Oral-B iO™intelligens nyomásérzékelővel rendelkezik, és az Oral-B applikációban lévő fogtérkép megmutatja, hogy hol végeztük túl erősen a fogmosást. Mindez segít bennünket, hogy megfelelő nyomással kíméletesen, ugyanakkor maximális hatékonysággal tisztítsuk a fogainkat. 
 
A kijelző pirosan világít túl nagy nyomás esetén, és ha a felhasználó túl erősen nyomja a fogkefét a fogakra, a fogkefe automatikusan csökkenti az oszcillálás sebességét, így óvja az íny és a fogzománc egészségét
 
Kezdd el időben!
 
Érdemes korán elkezdeni a gondoskodást fogainkról, hisz a szép és igényes fogsor esztétikai szempontból is rendkívül fontos, de fogaink legfőképp egy egész életen át szolgálnak minket, és nem utolsó sorban hatással vannak fizikai, mentális és szociális egészségünkre egyaránt. 
Nézd meg a legújabb elektromos fogkefe tesztet is!
forrás: Harmonet.hu