sub

Információk, érdekességek

Egy kutatás megtalálta a hosszú, harmonikus házasság titkát

2017. augusztus 03.

Hogy meddig lehet harmonikus egy házasság sok mindentől függ, de egy Utah-i Egyetemen készült kutatás* szerint jelentősen befolyásolja az életkor is, amikor a pár kimondja az igent. Az eredmény szerint ez egy olyan fontos szempont, ami jelentős hatással van egy házasság sikerére.    

Rögtön a lényegre térve, a szociológiai vizsgálat legfontosabb megállapítása, hogy a legnagyobb sikerrel kecsegtető korcsoport a házasságkötés szempontjából a 30-34 éves korosztályé, akik 90% eséllyel élnek boldogságban az esküvőt követő ötödik évben is.

A fiatalabban és az idősebb korban házasulók is nagyobb kockázatot vállalnak az elemzés szerint. A kutatás adatai szerint a legkockázatosabb a 20 évesnél fiatalabb korban kötött házasság, melyeknek közel 40% végződik válással öt éven belül, de a 20-24 éves kor között kötött frigy hosszú távúsága is igen bizonytalan, mert a párok több mint negyede szintén nem ünnepli közösen az ötödik házassági évfordulóját. Talán meglepő, de a harmadik legkockázatosabb életszakasz a 35 év felettieké, akiknek 17% esélyük van rá, hogy öt éven belül búcsút mondanak egymásnak, hasonlóan a 25-29 évesekhez, akiknek alig pár százalékkal jobbak csak az esélyeik. A válás valószínűsége tehát a húszas éveink végéig csökken, majd a harmincas éveink elején újra nőni kezd, 32 éves korunk után évente 5%-kal.   

Érdekes lenne tudni, bár a kutatás nem vizsgálta, hogy hogyan befolyásolják az esküvő előtt együtt töltött évek a házasság tartósságát az életkor mellett. Ebből a szempontból Ernő biztosan nem bízott sokat a véletlenre, mert 15 együtt töltött év és három gyerek után kérte meg a kamerák előtt kedvese, Brigitta kezét AZ ÉV HOTELE című műsor vasárnapi adásában az RTL Klub-on. Ha nem láttad az adást és kíváncsi vagy rá, hogy mi volt a válasz, akkor nézd vissza a műsort az RTL Most!-on. 

forrás: Harmonet