sub

Információk, érdekességek

Boldog ünnepeket? Boldogságot neked!

2019. december 18.

Miért szoktunk boldog egyetlen napot vagy ünnepet kívánni? Ha valóban csak egy alkalomra szól a jókívánságunk, illendőségből, lehet, hogy jobb, ha semmit nem is kívánunk. Én inkább boldogságot kívánok neked!  

Kép: freepik.esBoldog ünnepek helyett boldogságot kívánok neked, az évnek nem csak erre a néhány napjára, hanem mind a 365-re, és annak sok-sok percére.

Formulák, sémák, hagyományok, amiket megtanultunk, és ismétlünk, anélkül, hogy észrevennénk a bennük rejlő sok-sok lehetőséget, és könnyedén alkotnánk kreatív, szívhez szóló, kedves kívánságokat és üzeneteket.

Vegyük csak a névnapot vagy a születésnapot. Jellemzően boldog névnapot, születésnapot kívánunk – pedig micsoda különleges kívánság lehetne, ha nem korlátoznánk kizárólag erre az egyetlen napra, és helyette kívánnánk valami mást. Olyasmit, ami senkinek nem lehet ellenére, és amiben bárkinek korlátlanul lehet része. Kívánhatunk például bőséget, békét, áldást, szeretetet. Ezeknek a dolgoknak nem jár le a szavatossága, és rendszerint nem korlátozódnak arra a bizonyos 24 órára.

Vajon miért kívánunk boldog egyetlen napot? Ha valóban egy napra szól a jókívánságunk, illendőségből, lehet, hogy jobb, ha semmit nem is kívánunk.

Ha kicsit is közelebbről ismerjük az ünnepeltet, kívánhatunk neki valami egyedit, különlegeset, amitől még meghatóbb lehet az üzenet, mert van benne plusz figyelmesség, és ez bizony rosszul senkinek nem eshet.

Az ünnepi fény, a díszek, az ajándék, a szívet melengető dallamok így decemberben mindannyiunkban emelkedettebbé teszik a hangulatot. Ha engedjük, persze, és nem válunk áldozatává a tömegnek, a vásárlási láz rémségeinek, a tolongásnak az utakon és a bevásárlóközpontokban. Ám ez is csak tőlünk függ. A döntéseinket mi magunk hozzuk meg, és az ünnepi készülődésben, az ünnepben sincsenek kötelező elemek! Mindent meg lehet oldani újszerűen, találékonyan, gazdaságosan, mégis az ünnephez méltóan.

De maradjunk csak a kívánságoknál. A jókívánság ingyen van, jó adni, és jó kapni.

Kívánhatunk karácsonyra békés, boldog, kegyelemteljes, és ki tudja, még milyen ünnepeket, de ott van még a végtelen számú lehetőség, hogy megtoldjuk valamivel, amitől igazán kedvessé válik, és jó elraktározni az emlékezetünkben, hogy kitartson akár az egész évre.

Boldogságot, békét az ünnepekre, és az egész életedre!

Legyen boldog és kegyelemteljes az ünneped, legyen ünnep az egész éved!

Békét, áldást, szeretetet
– nem csak karácsonyra, hanem az év 365 napjára!

És folytathatnám a sort. Sokan „letudják” a karácsonyi és az újévi jókívánságot egy üzenettel – és ez még több lehetőséget ad, hogy egész évre szólóan megtöltsük szeretettel, jó illatú hangulattal, a szívünkből jövő ragyogó fénnyel.

Miért ne lehetne minden napunk ünnep? Az élet ajándék, és ha annak is tekintjük, sokkal nagyobb becsben tartjuk a reggeli ébredésüket, a pillanatról pillanatra megjelenő választási lehetőségeket, a fejlődésünk és tanulásunk érdekében adódó, megismételhetetlen „véletleneket”, a nekünk tetsző és nem tetsző embereket, jelenségeket, helyzeteket.

Az élet ajándék, a naptári ünnepek jó emlékeztetők, hogy az életünk ünnepét méltón, szeretetben, békében és hálával telve éljük meg. Megőrizhetjük a fények hangulatát, megteremthetjük és óvhatjuk a saját békénket, hálát adhatunk mindenért, és mindezt saját magunkért - csak mi magunk tehetjük meg.

Kívánok a megértésen túli békét, amit magadban teremtesz meg, szeretetet, amit szétoszthatsz, mert jut belőle mindenkinek, áldást az ünnepekre, az új évre, az év minden napjára és percére.

forrás: Harmonet.hu