sub

Információk, érdekességek

Az 5 legfionomabb túrókrém recept a nyárra!

2017. június 17.

Kipróbált receptek, rangsorolva. Olcsó, finom, gyorsan elkészül, sőt 2 óra alatt fagyivá lényegül a mélyhűtőbe téve! Kóstold meg bármelyiket!  

 

Elkészítése kb. 5-10 percet vesz igénybe. Látványos, ízes, kellemes. Hűtve és fagyasztva is nagyszerű édesség. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, nem szükséges túlcukroznod, magokkal, gyümölcsökkel pedig, rendkívül tápláló. Erőt ad a gyerkőcöknek futkározáshoz, strandoláshoz, s kikeverni még egy nyaraláson sem fáradtság! Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint a boltban kapható kész verziók.  

Kedvenc nyári menünk a túrókrém. Gyorsan elkészíthető, nem veszi el az időt a napfényes sétáktól, a parton való olvasástól, fagyasztóba téve 2 óra alatt fagyi is lehet belőle! Nagyon könnyű édesség, nem nehezít el, ami fontos a melegben! Számtalan módon variálató, de fontos persze az arányokra figyelni, hoyg ne egy émelyítő kutyvalékot kapjunk, hanem megtaláljuk az ízharmóniát.

Csupa kipróbált receptet osztunk meg veletek. A kedvenceink - rangsorolva!

No. 5.
Körtés túrócsoda - külön + 18-as verzióval

Hozzávalók:

2 közepes körte
1/2 kg túró (sovány)
1 nagy pohár joghurt
csipet só
4-5 csepp citromlé (héj ebbe nem kell!)
2 evk. porcukor
1 cs. vaníliáscukor

A legegyszerűbben elkészíthető, és már az őszt ígérő túrókrém-csoda a körtés verzió. Nem kell hozzá más csak a túrókrém alapjai és a körte. A körtét vágd apró szemekre, és egy keverőtálban kezdd el egy fémkanállal keverni. A körte így összetörik és pépesedik, mégis egy-egy szem egészben, keményen megmarad.
A többi alkotóból keverd ki a túrókrémed. Ha nem szereted, hogy krémes, inkább darabosan kedveled, csak nyomd szét a túrót villával, és néhány percig kavargasd. A körtét a kész alapba forgatjuk bele. Összeérni és hűlni 2 órán át hagyjuk.
Felnőtteknek egy pikáns verzió fél dl borban 2 rúd fahéj és egy kiskanál szegfűszer megforralása, majd a fűszerek eltávolítása után, a borkrém lehűtését követően a túróhoz adjuk ezt a szószt. Mennyei!

HarmoNet tipp: Túrót házilag >>
 

No. 4.
Natúr túrókrém - az egyértelmű álom (Túró fagyi) 

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaníliáscukor

Na ez az a tipikus bolti, éttermi íz-mestermű, a valódi túrókrém. Igazán krémesen szeretjük, ezért miután elnyomkodtuk a túrót és belekevertük az alapokat, 2-3 percig robotgéppel dolgozzuk el az alapanyagokat.
Ez a gyerekek kedvence, és ha meg is maradna belőle másnap mint alaprecept variálható gyümölcsökkel, magokkal. Fontos, hogy jó krémes legyen. Ha igazán így szereted, tehetsz bele fél dl habtejszínt, a sűrűjéből.
Fagyasztóba téve túrófagyiként is ismeretes.
Rétegelve háztartási keksz darabokra, túrós sütiként is fogyaszthatjuk. Olcsó, pillanatok alatt megvan, és bármilyen gyümölcsöt is keverhetünk bele, ha s süti verziót akarjuk megcsinálni.



No. 3.
Mandulás-mézes krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
ennek negyedének reszelt héjja
csipet só
3 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
2 cs. vaníliáscukor
1-2 evk. méz
2 kisebb banán
2 evk. mandula - szeletelt vagy vágott

Az elkészült és kikevert túrókrémbe utolsóként adjuk hozzá a mézet és a mandulát. A méz belehelyezésekor, előtt, nem árt felmelegíteni a kanalat, mert a hideg túróba érkezve az összerántja a mézet! Fakanállal és robotgéppel is kikeverhető.
Legvégül a karikákra végott banánokat adjuk hozzá, viszont ezeket, a krémbe helyezés előtt meglocsoljuk külön is kevés citromlével, hogy ne barnuljanak be a krémben.

No. 2.
Pikáns pisztáciás túrókrém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
2 kk. só
4 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaníliáscukor
15 dkg nem sózott pisztácia

Családi második helyezettünk egy pikáns édes-sós csoda, a pisztáciás krémtúró lett. A krémtúrót ezúttal só nélkül keverjük ki, lehetőleg jó krémesre, habosra. Sok vaníliát és citromot teszünk bele.
Közben egy kicsi lábasban kevés vizet forralunk két kiskanál sóval, és forráskor beledobjuk az édes pisztáciákat! Ettől a folyamattól a pisztácia megpuhul, egy picike olajat ereszt, és sósabbá válik. Kb. 2 percig főzzük, majd a túrókrémbe dobáljuk pár csöpp kifőtt lével.
Azért nem sima, bolti, sózott pisztáciát használunk, mert az túl sós, és kemény is a krémbe.
A pisztáciás krémtúró érlelési ideje akár 4-6 óra is lehet a hűtőben, de megéri. Pasik igazi kedvence!

 

No. 1.
Csíkos-erdei krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaníliáscukor
25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs keverék, vagy szeder, vagy málna, vagy eper önmagában
Tejszínhab

Ez nem csak finom, hanem látványos édesség is. Kiváló látványos vendégváró, de ehhez időzítened kell! Az alap túrókrémet elkészítjük a fent megadott alapanyagokból. A piros gyümölcsök savanyúsága miatt ezt a típust különösen cukrozzuk. Ha cukorbeteg van a családban, akkor porrá tört cukorpótlóval is elkészíthető a finomság.
Az erdei gyümölcsöket, ha a piacon vettük mossuk meg, ha fagyasztott termék, akkor már előkészített. A nem fagyasztott gyümölcsöket - bár nem hasznos a tápértékének - a cél érdekében fagyasszuk le a főzőcske előtt 3-4 órával. Majd az alap túrókrém elkészültekor fagyasztva helyezzük bele a gyümölcsöket. A krémet eztán 3 órára a sima hűtőszekrénybe tesszük.
A gyümölcsök lassan olvadnak fel és engedik ki piros színüket. A vendégeknek való tálalás előtt a keverőtálban vagy már a pohárban keverjük ki a nasst. Ha hirtelen mozdulatokkal, rövid ideig keverjük a krémet a fehér krémben piros csíkok keletkeznek!

Elő a magas üvegpoharakat, hosszúnyelű kanállal! A gyerekeknek is igazán tetszeni fog! Tetejére tejszínhabot csokireszeléket tehetünk! Nálunk ez a csúcs!

forrás: Harmonet