sub

Információk, érdekességek

Augusztusban az édesapáké a főszerep!

2020. augusztus 27.

Most bárki jelölheti a kedvesét vagy rokonát Az Év Apukája címre

A feleségek örök támaszai és segítői, a lányok védelmezői, a fiúk példaképei. Mégis sokszor jobban megbújnak a csendes háttérben, mint az anyukák, pedig ők is ugyanolyan mindennapi hősök, akik manapság szintén egyre kevesebb elismerésben részesülnek. A Sudocrem Az Év Apukája kampányában most a kiemelkedő feladatokat ellátó édesapákra irányítja a figyelmet, akik nap mint nap helytállnak munkában, gyermeknevelésben és a családok élén.

A XXI. századi édesapák szerepe egyre inkább kulcsfontosságú. A pedagógiai érzék mellett szinte első perctől kezdve fontos a kötődés és a bizalom kialakítása a gyermek és a családfő között. Ez a későbbi közös életük során meghatározó szerepet játszik majd, hiszen a fiúk számára elsősorban az apuka lesz az a személy, akire hasonlítani szeretnének, akinek a szavára mindennél jobban adnak, és akit általában példaképként követnek.

Természetesen a lányoknál is kulcsfontosságú az édesapával való jó és szoros kapcsolat, hiszen ők a kislányok első számú védelmezői, a legerősebb bástyák. Ők jelenthetik azt a férfit, akire igazán felnéznek, akinek a mintája, erkölcsi normái és a mentalitása – akárcsak az édesanyáké – értékmutató lehet a későbbiekben, akár a párválasztás során is.

Nem csoda hát, hogy manapság, a modern társadalmakban elkezdett felértékelődni az apák szerepe a gyermeknevelés terén. Egyes skandináv országokban például az apukáknak is kötelező hónapokig otthon maradni a gyermekkel, hogy ők is ugyanannyi időt tölthessenek az apróságokkal, mint az édesanyák. De hazánkban is egyre nagyobb az igény az apasági CSED-re vagy GYED-re.

A Sudocrem új, Az Év Apukája elnevezésű projektjének nem titkolt célja, hogy az édesapák megkapják azt a figyelmet és elismerést, amely őket is megilleti a helytállásukért. Az augusztus 10-től szeptember 10-ig tartó nagyszabású kampányban mindenki jelölheti a saját édesapját, a férjét vagy a partnerét, esetleg bármelyik ismerősét, akiről úgy gondolja, hogy kiemelkedő atyai feladatokat lát el, és tiszteletre méltó értékeket képvisel. 

A kampány üzenetét a hazai hírességek szintén fontosnak tartják, ennek megfelelően számos ismert ember vesz részt a jelölésben. Ha szeretne Ön is köszönetet mondani Az Év Apukája megtisztelő címmel valamelyik szerettének vagy ismerősének, akkor Küldjön be a Sudocrem hivatalos Facebook-oldalán futó applikáció segítségével – névvel és címmel ellátva – egy-egy aranyos, szívderítő vagy éppen vicces történetet a díjra felterjesztett édesapáról!

Az Év Apukája jelölés:
http://redlemon.hu/evapukaja/

forrás: Bébik.hu