sub

Információk, érdekességek

Advent misztériuma - varázslat hétről hétre!

2018. december 19.

Sokan nem tudják, de az advent nem csak a karácsonyt megelőző 4 vasárnapból áll, hanem már jóval hamarabb elkezdődik. Tulajdonképpen szeptember 29. Mihály nap ünnepével kezdődik meg ez az ünnepkör. Majd a karácsonyig tartó időszak a belső megpróbáltatások ideje, Rudolf Steiner tanait követők szerint. Mi történik ekkor bennünk?  

Ebben az időszakban egyre hamarabb sötétedik, így kevesebb fény ér minket. Hajlamosabbak is lehetünk a negatív érzelmekre, hangulatokra. Ugyanakkor óriási lehetőség az advent időszaka az előrelépésre és fejlődésre. Szellemi ezoterikus megközelítésben égi hierarchiák segítik életünk. Angyalok, arkangyalok, stb. akik visszahúzódnak az advent alatt. Segítve a befelé fordulást az önmagunkon való munkát. Minden héten más és más erényben fejlődhetünk.

A negatív hatások ellen
Ebben az időszakban olyan erkölcsi tulajdonságokat fejleszthetünk ki, erősíthetünk meg magunkban, melyekre a mindennapok során, nem figyelünk. A sötétség, a mélység erőit is felszabadítja, hogy fejlődni, változni tudjunk.
 

4 angyal érkezik
Ilyenkor 4 angyal érkezik akik kék, piros, fehér, lila színűek. Az adventi gyertyák is e szerint vannak a koszorún sok helyütt. (A keresztény liturgia szerint ezek a színek 3 lila és egy rózsaszín.)

Az első hét igazsága, kék
Az első hét az első vasárnap előtti hét elején hétfőn kezdődik a négy vasárnapot megelőző hét. Ekkor az erők a fizikai testen fejtik ki hatásukat. Az ember érzékelését tévesztik meg, hogy megrontsák az ember és környezete közötti kapcsolatot, illetve lehetőséget biztosítsanak arra, hogy ráébredjünk, kik vagyunk valójában. Mivel ha érzékelésünk téves, a világhoz való viszonyuk alapjaiban változhat meg. Elnézőbbek leszünk és más szemszögből is látjuk a helyzetünket. Feltehetünk, olyan kérdéseket, amiket eddig még nem tettünk felé magunknak, és jobb eséllyel találjuk meg a megfelelő választ, mint más időszakokban. Ha valaki nem leli igazi önvalóját az akár kétségbeeséshez is vezethet. Ekkor alkalmas az igazságra, igazságosságra figyelni. 


A második hét mértékletessége, piros
A második hét az éter testünkre ható erők érvényesülésének időszaka. Az ösztöneink, vágyaink, megvalósításának lehet, hogy nehezen tudunk ellenállni ekkor, pedig a mérték nagy Úr: Ezen a héten a mértékletességet gyakorolhatjuk segítő erők társaságában. Csak azt vedd el ami tiéd.  Mértékletesnek lehet lenni az étkezésben, a gondolkodásban, a beszédben, az anyagi javak felhalmozásában stb. Előfordulhat, hogy túl sokat akarunk beszélni, pedig felesleges, és a sok beszédnek sok az alja, lehet benne kisebb nagyobb hazugság, ferdítés is, főleg ha nem a lényegretörő kommunikáció a cél. Ajánlott ezen a héten odafigyelni arra mit mondunk, mit és mennyit veszünk, eszünk J. Ezen a héten a kreativitásunk és művészi tevékenységek segíthetnek minket az átszellemülésben.

A harmadik hét bátorsága, fehér
Ekkor az asztrális testre ható erőket vehetünk észre. Az érzelmi világunk felkorbácsolódhat, és nem biztos, hogy csak a vásárlási láznak köszönhetően. Félelmet és aggodalmat szorongások erősödhetnek fel bennünk. Ha pedig nem vagyunk elég tudatosak, elveszíthetjük lelki egyensúlyunk. Ahhoz, hogy ezeken az érzéseken úrrá legyünk irányítanunk kell elménk (gondolataink) és érzéseink. Az embernek hatalmas bátorságra van szüksége, hogy szembe nézzen ezekkel a negatív romboló hatású erőkkel, de ha nem veszíted el önmagaddal a kapcsolatot, akkor sikerül igába hajtani még a legnagyobb félelmeid is. A művészi tevékenység még ekkor is hasznos lehet és törekedjünk szelídségre.

A negyedik hét bölcsessége lila színű
A szellemi, kauzális és afeletti részünknél járunk már így a negyedik hét táján. Ha érzelmeinket elfojtva, elnyomva magunkat becsapva akarjuk átélni ezt az időszakot akkor rossz úton járunk. Az igaz érzések a megbocsátás, a szeretet vezéreljen minket. A bölcs nem cselekszik feleslegesen, átlát mindenen. Valahol legbelül mindnyájan bölcsek vagyunk és nem tud becsapni senki más minket, csak mi magunk. A téli napfordulóhoz közeledve a sötétség egyre növekszik, de a bölcsnek van lámpása ami világíthat ebben a sötétben és megtaláljuk a helyes utat. Találkozhatunk a küszöb őrével, aki megitatja velünk az emlékezés italát mikor visszatérünk szellemi létünkbe, és megitatja mikor újra születünk a felejtés italát. most lehetőségünk adódik az emlékezés italába belekóstolni, hogy tudjuk kik vagyunk és mi dolgunk e földön és emlékezzünk valós mivoltunkra. Ekkor a bölcsesség megérik bennünk és szívünkben igaz emberré válva, leszünk Bölcsek.

Ez a négy hét pedig elvezet minket oda, hogy átélhessük a legnagyobb misztériumot Jézus születését. Mikor helyesen élünk és érzünk, központi helyét elfoglalja a fény az ő birodalmában.

forrás: Harmonet