sub

Információk, érdekességek

A karácsony ma már nem a szeretet ünnepe?! Inkább fizetünk, mint hogy szeressünk?

2016. december 23.

A bevásárló központok parkolóiban tömegével állnak az autók. A feszültség átjár mindent és mindenkit. Az imént történt egy koccanásos baleset. Ez talán az eljövendő ünnep izgalma okozta figyelmetlenségből történhetett? Nem hiszem, mert a két ember igen csak indulatos szóváltásban próbálja bebizonyítani, hogy a másik volt hibás.

Bent sem más az atmoszféra. Emberek százai menetelnek komor tekintettel az áruházi polcok labirintusai között. Türelmetlenül és egyértelmű kényszeredettséggel keresik, hogy mit KELLENE vásárolni a gyereknek, nagypapának, sógornak, barátnak, és mindazoknak akiknek ILLIK ilyenkor ajándékot venni. Persze a választást nagyban befolyásolja, hogy milyen érték volt amit tavaly karácsonykor adott viszonzásul az akkor megajándékozott, mert attól kisebb értéket NEM LEHET idén karácsonykor adni. 

Mi történik itt? Karácsonykor is folytatódnak azok a játszmák amit a hétköznapokban "játszanak" az emberek egymással, azért, hogy befolyásuk alá kényszerítsék a másikat. Ez lenne a szeretet ünnepe? Kényszer és az egyéni játszmák színtere? Kötelesség fojtogató kényszere, aminek hatása alatt tárgyiasult "szeretetet" adnak egymásnak. Az ajándék a másikra való figyelés, a szeretet kifejezésének egy nemes eszköze átváltozott a bűntudat csökkentésének eszközévé. Azt gondolják sokan, hogy az éves szeretetet bepótolhatják egy nagy értékű ajándékkal, sőt előre is dolgoznak a jövő évi szeretetben is. Ez sokkal egyszerűbb mint valóban szeretni. 

 

Miért? Mert a szeretet felelősségvállalást jelent, énünk egy részének feladását, a másik ember személyének tiszteletben tartását, a saját idő és energia befektetését. Ez, vagyis őszintén szeretni annyira nehéz sokaknak, hogy inkább anyagi terheket vállalnak. Nem tesznek mást mint forintokra váltják a szeretetüket. Ha megfigyeled a környezetedet, de lehet, hogy te is jártál már ebben a cipőben, hogyha valakivel szemben bűntudatot érzel, mert nem kerested a kapcsolatot vele már egy hosszú ideje, akkor valami NAGY ajándékot veszel neki. Azoknak akikkel rendszeresen kapcsolatban vagy, mondhatni egészen bensőséges viszonyban, azoknak valami egészen kicsi, de őszinte szeretettel kiválasztott ajándékot adsz. Mindezt azért, mert év közben a legnagyobb dolgot adtad neki. Figyelmet, törődést és időt az életedből, amit ő is viszont adott neked. Így nem kell hazudni a szeretetet.

Biztos, hogy vannak olyan közvetlen családtagok, akiket egész évben igyekeztél elkerülni, minél kevesebb időt tölteni velük, mert történt köztetek valami, amit még azóta sem rendeztetek le. Ez az elkerülés rengeteg energiádba kerül, mert a lelked mélyén tudod, hogy ez így nincs rendjén. Azonban nincs hozzá elég erőd és bátorságod, hogy tisztázzátok a helyzetet. Már most minden bajod van a nagy családi összejövetelektől, mert találkozni fogtok. Ez a családtag lehet, hogy pont az édesanyád, édesapád, testvéred, vagy a gyermeked. Olyan személyek akik RÉSZEI az életednek, annak ellenére, hogy ezt a tényt nem akarod elfogadni. Az ajándékkal a kialakult helyzetet nem fogjátok megoldani, csak megint a szőnyeg alá söpörni. 

Legyen ez a karácsony most más mint az eddigiek.

Ne vásárolj idén ajándékot, hanem tisztázd a kialakult helyzetet a szeretteiddel, és olyan emberekkel akik fontos részét képezik az életednek. Nyíltan, őszintén és minden ítélkezéstől mentesen beszéljétek meg, hogy mit jelent számotokra a másik, hogy milyen súllyal bír az életedben a vele való kapcsolat rendezettsége. Ezzel nem csak neki fogsz adni, hanem saját életedben is rengeteg eddig blokkolt területet fogsz feloldani. Legyen ez a karácsony tényleg a SZERETET ünnepe!

forrás: Harmonet