sub

Információk, érdekességek

A jó szemöldök kialakításának lehetőségei

2021. augusztus 06.

Fotó: pixabay.com

Befolyásolja, kiemeli a tekintetet, különböző kifejezést ad az arcnak, tükrözheti érzéseinket… A szemöldök fontos része arcunknak, melyet rendszeres időközönként formázni, ápolni kell. Függetlenül attól, hogy az vastag vagy vékony, túl sötét vagy nem elég hangsúlyos, a szakkozmetikusok alábbi jó tanácsait figyelembe véve könnyebben javíthatunk rajta.

Tudtuk-e, hogy minkét szemöldökünkben egyenként legfeljebb 1000 szőrszál lehet? Ezen belül a sűrűség és a szemöldök alakja egyénileg, a személyes vonásainktól függően módosul. De az idő múlásával a hormonális változások is befolyásolják mindezt, akárcsak pl. a szemöldökszedés gyakorisága az évek során. 

Az arcnak ez a része, mely különösen fontos megjelenésünk szempontjából – és még inkább, ha felmerül a maszkviselési kötelezettség – megérdemli a fokozott figyelmet. Alakítsuk hát alkatunkhoz, arcunk jellegéhez illó módon a megfelelő kozmetikumok és célzott sminktermékek segítségével. Az eredmény a legtöbbször fiatalosabb megjelenés, a kevésbé fáradt és harmonikusabb arc. Vizsgáljuk meg, hogy a szemöldökkel kapcsolatos, leggyakoribb jellegzetességek, problémák közül melyik vonatkozhat ránk, és miként korrigálhatunk rajta.

Ritka vagy hiányos szemöldök

Ha kis kimaradások, „lyukak” vannak a szemöldök vonalában, pl. túlszedés miatt, akkor általában sminkkel tölthetjük ki őket. Leginkább ajánlott ceruzával, a szőrszálak egyesével történő újrarajzolásával, és vonalkázással árnyalva.  Sokat számít, ha szemöldökünket ily módon egyenletessé tesszük, a kimaradásokat megszüntetjük. De végezhetjük ezt a korrekciót más módon, ecsettel, szemöldök-festékkel történő árnyékolással, géllel, porral  vagy újabban szemöldök viasz használata útján is. Ez utóbbi textúrája helyreállítja a szemöldök sűrűségét, amely ezáltal vastagabb benyomást kelt, tökéletesebb formát eredményez. 

 „Rakoncátlan” szemöldök 

Ha össze-vissza állnak a szemöldök szálai, „szelídítsük meg” őket átlátszó szempillaspirállal vagy szemöldök viasszal, amelyeket önmagukban vagy közvetlenül smink után kell használni. Ideálisak ezek az eszközök a rögzítéshez a nap folyamán, hogy megakadályozzuk a szemöldök újbóli keszekuszaságát. 

A szemöldöknek nincs tartalma

Ennek a problémának az orvoslását kezdjük azzal, hogy serkentjük a szőrszálak növekedését. Hogyan? Főként panthenolt és aminosavakat tartalmazó, erősítő és a szálak törését gátló tulajdonságú szérumos napi kezeléssel és hidratálással. Ezáltal segítjük meghosszabbítani a szemöldök életciklusát is. A teltebb szemöldök illúziójának megadásához pedig színes szempillaspirállal tölthetjük fel a szemöldököt, amely egyszerűen áthúzható a szőrszálakon. Egy másik lehetőség, a színes gél, amely szintén jó megoldás lehet a sűrűség növelésére

A haj színével túlságosan ellentétes tónusú szemöldök

Árnyékoljuk sötét színnel, ha úgy látjuk, hogy a hajunkhoz képest valóban túl világos a szemöldökünk. Ebben az esetben szintén használhatunk szemöldökceruzát vagy szempillaspirált, de egy árnyalattal sötétebbet, mint a szemöldökünk. Vigyünk fel egy vagy két réteget, a kívánt hatástól függően. Másfelől, ha a szemöldökünk sötétebb, mint a hajunk, ne változtassunk.

Túl vastag szemöldök

A viszonylag vastag szemöldök napjainkban ismét divatos, ezért ne szedjünk ki túlságosan sokat belőle, ha mégis túl dúsnak találjuk. Csak enyhén ritkítsuk, formázzuk, és így tartsuk meg természetes sűrűségét. Amellett tudnunk kell, hogy ha a szemöldök „feje” nagyon dús, és emiatt a két szemöldök túlságosan közel van egymáshoz, akkor szigorú arckifejezést kölcsönözhet. Ezért ilyen esetben csipesszel szedjük ki ezt a sokszor szinte összérő részt. Ne használjunk azonban szőrtelenítő viaszt, mert a szemhéj húzásával elősegítjük a bőr megereszkedését. Vigyázzunk arra is, hogy ne szedjük túl a szemöldök „fejét”, különben azt kockáztatjuk, hogy a művelettel megrövidítjök a szemöldököt. Egyszerűen csak távolítsuk el a feleslegeset, mert ha a szemöldökünket túlságosan elvékonyítjuk, vagy rosszul rajzoljuk meg, fáradt arckifejezés lehet az eredmény.

Fotó: pixabay.com

A szemöldök csúcsa eltűnik

Ez a probléma gyakran összefügg az öregedéssel. A hajciklusok „lassítva” kezdenek működni, és az évek során végzett, túl sok epilálás is szerepet játszik benne. Ez utóbbi hatására ugyanis jobban megmarad szemöldök külső vége (farka).

A viszonylag rövid szemöldök pedig nem harmonizál az arccal, és furcsa benyomást kelt – újrarajzolva erre ügyelnünk kell. Kezdjük a korrekciót a vonal törése szintjén,  majd szemöldökceruzával satírozzuk végig a szemöldök csúcsát, anélkül, hogy azt túlságosan rányomnánk a bőrre (így nem lesz feltűnően hangsúlyos).  Amellett szemöldök csúcsa ne íveljen nagyon sem lefelé, sem felfelé hajló módon, hanem szemöldökünk természetes meghosszabbításának kell maradnia.

forrás: Patika Magazin