sub

Információk, érdekességek

A hatodik érzék lenyomatai az aurán

2017. július 17.

Az ember aurája nem csupán egy összefüggő egység - mint azt sokan elképzelik, hanem több rétegből álló nagyon érzékeny energiahálók összessége. Az aura rétegeit már igen régóta ismerik és mostanában egyre aktívabban kutatják is az orvosok, fizikusok, természettudósok.  

Milyen rétegei vannak az aurának?

Fizikai test. Ez a legalsó, "legsűrűbb" test, amit mindenki ismer. Kézzelfogható fizikai testünk az aura "magvaként", első rétegeként is felfogható. 

Éterikus test. Ez a réteg paplanként veszi körül a fizikai testet. Apró energiavonalakból épül fel, és elsősorban a fizikai test megbetegedései olvashatók ki az állapotából. Az éterikus test vastagsága maximum öt centiméter. A bioenergetikus természetgyógyász ebben a rétegben, "finomenergia-testben" kutat elváltozások után, ugyanis sok esetben előbb megjelenik az elváltozás, mint ahogy megjelenne a fizikai tünet. Lappangó, egyenlőre tünetmentes, kezdődő és régi betegség is feltárható így. 

Érzelmi test. Ez az a réteg, amelyet a kifinomult érzékelésűek színesnek látnak. A különféle aktuális érzelmek különféle színek felhőiként jelennek meg ebben a rétegben. Ezek az érzelmek, indulatok (például düh, félelem) betegítő hatásúak lehetnek a fizikai testre nézve, ezért ezek is sok információt adnak a hozzáértő természetgyógyásznak. 

Mentális test. Ez a "finomenergia-test" a gondolatokkal és a tudatműködéssel áll kapcsolatban. Elsősorban a fej és a váll körül sugárzó sárga fényként jelenik meg a "látók" számára, mely kiterjed az egész testre. 

Spirituális testek. Ez a gyűjtőneve az előzőeknél még finomabb rétegeknek. Aranyszínű és mindenki körül ott ragyog. Ezt, illetve ezeket a testeket a természetgyógyászati tevékenység ritkán érinti. A hétköznapi életben „karizmatikus kisugárzásként”, „magnetikus vonzásként” érzékeljük. 

Az aura kutatásának története

Kr. e. 500 körül a görög bölcs, Pithagorasz követői említik az ember fénytestét, amelynek fényereje összefügg a testben tapasztalható betegségekkel. Liebeault a XII. században leírta, hogy van, aki puszta jelenlétével képes gyógyító hatást gyakorolni, míg másoknak betegítő az energiája. Paracelsus a középkorban ezt az energiát Illiaszternek nevezte. Messmer, a hipnózis atyja fluidumnak nevezte a mindent átható életszellemet. Wilhelm von Reichenbach, egy kutató szellemű XIX. századi báró ezt od-mezőnek nevezte. A XX. század elején már rengeteg tudós kíváncsiságát felkeltette ez a különös jelenség, jelenleg pedig a világ újító szellemű laboratóriumaiban folynak komoly kutatások, elsősorban Kaliforniában. Az aura létét ma már aligha lehetne vitatni. 

A nyelv bölcsessége

Nyelvünkben számtalan kifejezés utal az aura színeire, ez is bizonyítja, hogy – ha máshogy nem – tudat alatt, de mindannyian érzékeljük, "látjuk" az aurát. Hiszen különben nem értenénk ezeket a kifejezéseket, mondásokat: 

  • Színes egyéniség
  • Elönti a sárga irigység
  • Elborítja a vörös köd a dühtől
  • Felhős a tekintete
  • Sugárzóan egészséges
  • Mindent rózsaszínben lát
     

Az aura szerepe

A bennünket körülvevő energiatér emlékeket, gondolatokat, élményeket tárol. Voltaképpen az aurát nevezhetjük információs hálónak is. Összes tapasztalatunk megtalálható itt, az is, amit már elfelejtettünk. Erről képesek "olvasni" a különlegesen érzékeny emberek, akiket "médiumnak" vagy "gondolatolvasónak" nevezünk. Ez sokkal kevésbé ritka, mint gondolnánk. 

Mi történik az aurába kerülő információval?

Tárolás. Az emberi aurának sajátos "memóriája" van. 

Kommunikáció, információcsere más emberekkel tudatalatti szinten. Ezen a jelenségen alapul a tömegpszichózis is, amikor sok ember tudata (aurája) összeolvad, és kollektív tudat alakul ki. Ezt nemes célra is fel lehet használni (közös ima, éneklés, csoportos gyógyítás, vagy szurkolás a kedvenc csapatnak), de sajnos vissza is lehet élni vele (futball-huliganizmus, politikai agitációs gyűlések, fanatikus szekták). Erre mondják azt is, hogy "egy hullámhosszon vagyunk", ez valójában a bioenergiáink azonos hullámát jelenti.

Felidézés. Az aurából előhívhatók a múlt emlékei, vagy a betegség kialakulásának előzményei. Éppen ezért az aura gyógyítása a fizikai testet is gyógyítja.

forrás: Harmonet