sub

Információk, érdekességek

Mindenmentes ételeink: karfiolpörkölt

2018. június 14.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb un. civilizációs betegségtől megkíméljük magunkat, lassan ott tartunk, hogy már csak a mindenmentes ételeket fogyasztjuk. De szerencsére vannak még egészséges, sok mindentől igaz mentes, de nagyon ízletes ételek. Ilyen a húsmentes pörkölt karfiolból.  

Azt eddig is tudtuk, hogy a karfiol tökéletes diétás zöldség, gyakorlatilag nincs benne szénhidrát, rosttartalma viszont magas. Nem hizlal, könnyű étel, gyomorkímélő. De hogy a húst is pótolja? Igen! 
 

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
1 fej hagyma, finomra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 ek. fűszerpaprika
1 dl olíva olaj
só, bors. kis csípős paprika

Elkészítés:
A karfiolt, szedd kis rózsákra, majd egy percre dobd lobogó forró vízbe, szűrd le. Ez a művelet lerövidíti a karfiolpörkölt elkészítési idejét és elveszi a karfiol bántó szagát.
Pirítsd le a hagymát az olajon, húzd félre és keverd bele a pirospaprikát illetve a zúzott fokhagymát, majd forgasd az alapba az előkészített karfiolt.
Jöhet a só, borsozd, fedő alatt párold puhára. Csak egy icipici vized adj hozzá, hogy ne kapjon oda az alja.
Kb. 12-15 perc múlva kész is a finom karfiol pöri, amihez ízlés szerint könnyű köret, kis tejföl és/vagy savanyú is jöhet.

Fotó: Pinterest

forrás: Harmonet