sub

Információk, érdekességek

A reggeli ébredés meghatározza a hangulatodat

2019. szeptember 22.

Reggel, mikor felkelsz, és ruhát választasz a gardróbból, az hatással lesz a teljes napodra. Vannak színek, amik felpörgetnek, míg mások lehangolnak, épp ezért érdemes tudni, hogy milyen színek állnak jól. Pálfi Éva brandstylist iparművésszel, női marketing szakértővel, a B2W alapítójával a színek pszichológiai hatásairól beszélgettünk.  

Milyen hatással vannak a színek életünkben és öltözködésünkben?

Fontos kérdés, hogy mi van a gardróbban, mert ha tudatosan van összeállítva, akár évszakelmélettel (tavasz, nyár, ősz, tél színtípus), ami kifejezetten a mi bőrünkhöz, színünkhöz, hajtípusunkhoz igazodik, akkor sokkal jobban nézünk ki és nagyobb harmóniában vagyunk önmagunkkal. Olyan stílusunk lehet, amit mások nem fognak tudni meghatározni mitől, csak azt fogják látni, hogy nagyon egyben van. Vannak vidámabb és erősebb színek, melyek felpörgetnek, optimistábbá tesznek minket. A sárga szín örömet, boldogságot sugároz, a kreativitást serkenti, míg a vörös szín a vérnyomást is megemeli, mert sokkal gyorsabban cselekszem és lépek meg dolgokat. A fekete színnel óvatosan kell bánni, mert nagyon öregít és nem is slankít annyit, mint azt gondolják az emberek. Egy világos szín fiatalabbá, élettel telibbé varázsol és pörgősebbé válik minden a környezetünkben. A tavasz színei élénkek, a nyár kicsit pasztellesebb-nyugodtabb, míg az ősz humánus és barátságos. A tél uralkodó, prémium, elegáns évszak, ide a kontrasztosabb színek is beleférnek, mint a fehér- fekete, erős sárga- pink.

Teljesen másképp viselkedünk színes, élettel teli vidám környezetben, mintha egy nagyon letisztult geotermikus térben vagyunk.

Mennyire fontos, hogy az alkatunknak megfelelő színeket viseljünk?

Minél molettebbek vagyunk, annál kisebb mintákkal kell játszanunk, mert rafinált vonalvezetéssel meg lehet oldani, hogy előnyösen takarjuk az alakunkat. Az erős színek inkább a vékonyabbaknak állnak jól, mint teltebbeknek.

Mindenki szép, csak előnyösen meg kell választani a hozzá illő színeket.

Mit üzen személyiségünkről a leggyakrabban hordott szín?

Sokszor találkozom munkám során, mikor jönnek a felismerések, hogy a kedvenc színünk valójában nem is illik hozzánk. Azt gondolom érdemes szakemberhez fordulni, aki színekkel foglalkozik, mert segítségével meghatározzátok melyek a Neked való színek. Ki fog derülni, hogy jobban érzed-e magad a bőrödben vagy sem. Lehet, azt gondolod, a Te kedvenc színed a türkiz és jól is áll Neked, de ha egy szakember ajánl pl egy kis pink vagy barnásabb színt, érdemes kipróbálni, mert a környezetedtől pozitív visszajelzéseket fogsz kapni, hogy mennyire jól nézel ki. Hidd el a Te hangulatod is meg fog változni. Itt szokott lennie egy fordulat a nőknél, akik tudatosan öltözködnek és váltanak színt.

Saját magam is ilyen vagyok, hiszen van, amikor nem érzem túl jól magam, akkor az öltözködésemen is meglátszik, de most jól érzem magam és kapom a visszaigazolásokat, hogy ragyogok. Ezek a visszajelzések fantasztikus érzéssel töltenek el és folyamatosan visznek előre.

Volt-e olyan ügyfeled, akinél a brand kialakítása nemcsak a vállalkozásában, de a magánéletére is hatással volt?

Az ügyfeleim 80 %-ánál jelentős változások indulnak el, mikor tudatosan elkezdünk foglalkozni azzal, hogy mi az erőssége, kivel akar kommunikálni és milyen stílus illik ehhez. Elég nagy felismerések szoktak lenni, mert első körben azt gondolja mindenki, hogy a brand, az énmárka azonos azzal amilyen ő maga, de ez nem mindig szokott így lenni. Saját példa, hogy olyan személyiség vagyok, aki szeretget, támogat és gondoskodik, viszont Tőlem nem ezt várják az ügyfelek. Innentől kezdve az én személyes márkám sokkal inkább stratégia, mivel segítek megmondani mi lesz az ügyfélnek jó, mert abból lesz sikere és eredménye. Ezek a kulcsszavak nem egy rózsaszín világot tükröznek, hanem egy kontrasztosabb, kissé sarkos kommunikációt, hiszen az ügyfelek mást akarnak. Mikor kialakítjuk az ügyfelekkel a brandet, nagyon sokszor elő szokott fordulni, hogy összhangban kell lennie azzal, akivel kommunikál. Ahhoz, hogy önazonos legyen, ezt a stílust hoznia kell. Szét kell szedni, hogy Ő ki és az Énmárka ki, ha ez a kettő összeér, akkor nagyon jó. Nem kell szerepeket játszani, csak egy kicsit másképp kell öltözni, ugyanúgy ahogy másképp öltözünk fel bálba, sportoláshoz vagy munkába.

Miért fontos tudni, hogy milyen színtípusba tartozunk?

Teljesen másképp fogunk viselkedni azáltal, hogy olyan sminket teszünk magunkra, olyan ruhákat, fazont és színt veszünk fel, ami illik hozzánk. A környezetünk is másképp fog viselkedni. Légy harmóniában önmagaddal, ez a kulcs!

Milyen színekkel érdemes körbevenni magunkat?

Semmi más nem jut eszedbe, akkor a Joker szín a sötétkék, mert az mindenkinek jól áll. Érdemes megnézni a trendeket. Mi nők, nagyon érzékenyek vagyunk rá, hogy úgy nézzünk ki, ahogyan az aktuális trend valamelyik irányzatánál, kollekciójában láttuk.

forrás: Harmonet.hu