sub

Információk, érdekességek

6 smink előtti tudnivaló a tavaszra - bőrfrissítés természetesen

2021. február 25.

Mit érzünk ilyenkor, február végén? Kifogyott energiatartalékok, elhasználódott test, idegszálak és megcsappant türelem. Lemerült elemnek érzed magad, mégis fel kell készülnöd egy partira, vagy csak egyszerűen nőnek akarszlátszani, ha az utcára lépsz?  

Február havának vége a nagy változások ideje. Amikor lekerülnek a téli kabátok, a fenekek mérete automatikusan nagyobbnak tűnik, a bőrünk hókábbnak, mint bármikor, és a fejünk ordítva kiált kozmetikusért. De nem fogyhatsz le, cserélhetsz ruhatárat és arcbőrt egyszerre! Nyugi!

Február a tisztulás ideje

A mérsékelt égövön a leghidegebb hónapok egyike, melyben azt érezhetjük, hogy a tél során minden energiatartalékunk elhasználódott. Február a tisztulás ideje, nem csak a beleket, emésztőrendszert érdemes ilyenkor átsuvickolni, hanem kívül is érdemes frissíteni a szervezetet. Farsang után, a böjtidőszak közepén, amikor a méreganyagok a bőrön át távoznak, fontos lehet néhány apróságnak tűnő arcápolási művelet, hogyha partizásra adnánk fejünket, vagy mindenképp muszáj megjelennünk egy rendezvényen.

Mivel a legfontosabb ekkor, hogy tiszta, áttekinthető, könnyed hatást kapjunk, arcunk is újdonsültnek tűnjön, jobb, ha kerüljük a túl sötét vagy erős sminkeket ezekben a hetekben. Február havához a halovány kék és zöld színek harmonizálnak a legjobban kiegészítve egy kis ezüsttel, vagy fekete szempillaspirállal. Szintén előnyös lehet egy kevés hófehér szemfesték használata.

6 smink előtti teendő, hogy arcod tiszta hatást keltsen:

  1. Egész nap igyál meg legalább 3 liter tiszta vizet, lehetőleg ásványisókban szegény fajtát - ettől eltűnnek karikáid, és táskáid alól a kék árnyalatok.

  2. Kortyolj el e mellé egy csésze csalánlevélteát - ettől a mérgek jó része a húgyutakon át távozik belőled, a tekinteted, a szemfehérje aprócskát tisztul.

  3. Arcodat a pórusokat elzáró maszkok helyett tiszta vízzel mosd meg egymás után 4-5 alkalommal, felváltva hűvös és melegebb vízzel - ruganyos leszel tőle.
     
  4. 10 percre helyezz egy-egy burgonyaszeletet a szemeid alá - ez simítja a bőrt, és lenyomja a táskákat.
     
  5. Ha szereted a kamilla teát, akkor a kamilla virág tea filtere is ugyanilyen jó hatású a fáradt szemeidre. A főzetéből pedig lehet egy klassz arclemosót készíteni.
     
  6. A smink felkenése előtt, fogmosást követőleg a fogkefével masszírozd, dörzsöld át ajkaid, hogy leszedd az elhalt hámsejteket, s egybemasszírozd a bőrrétegeket. Utána kenhetsz arcodra egy kevés mézet is.

Végezetül várj még 5-10 percet, hogy arcod teljesen megszáradjon

Sok esetben ekkor alapozásra sincs szükség. A sminkkel óvatosan és szolidan. Vagy a szemed, vagy a szád legyen erősen hagnsúlyos, és használj amennyire csak lehet, organikus sminkeket, melyek nem károsítják sem a környezetet, sem az arcodat. 

forrás: Harmonet.hu