sub

Információk, érdekességek

5 ok, amiért harmóniát teremt a tánc

2017. július 22.

Táncolni jó, de hogy miért érezzük így, azt nem nagyon fogalmazzuk meg magunknak. Pedig a táncnak számtalan olyan hatása van, amiért hálás lesz a szervezetünk. Még nem késő keresni valami jó alkalmat a táncolásra hétvégén.  

 

A tánc 5 pozitív élettani hatása, ami harmóniát teremt:

1. Boldogság hormont termel
Nem véletlenül érezzük magunkat jól táncolás közben és után, hiszen szervezetünk a mozgás következtében boldogsághormont fog termelni, még akkor is, ha reggel egyedül táncolunk a rádióban hallható zenére.

2. Lélekben is ellazít
A zene és a mozgás harmóniája a lélekre is jó hatással van, a napi problémák, gondok könnyen a távolba tűnhetnek és lélekben is kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válhatunk.

3. Javítja a mozgást
Minél többet táncol valaki, annál kecsesebbé, kidolgozottabbá válik a mozgása. Némi gyakorlás után, különösen tükör előtt a járásunk, a mozdulataink is kellemesebb összhatást válthatnak ki.

4. Javítja az állóképességet
Nem véletlenül érzünk izomlázat egy áttáncolt éjszaka után. Egy táncos este felér egy kardiózással, hiszen megemeli a pulzusunkat és ezáltal a szervezetünk zsírt fog égetni. 

5. Nyújtásnak is jó
A tánc különböző mozdulatai bővelkednek nyújtásokban, hajlításokban, ami az izmoknak is kellemes lehet.

AZ ÉV HOTELE vasárnapi adásában az RTL Klub-on egy fiatal pár, Franciska és Marcallo tesztelt két balatoni hotelt. A brazil salsa táncos három hétre jött Magyarországra egy Capuera bemutatóra, aztán ebből három hónap lett, de úgy alakult, hogy már hét éve itt él. Marcallonak a mindennapjai része a tánc akár reggeli mozgásról, akár a vacsora utáni táncolásról legyen szó. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan építi be a pihenésébe is a táncot egy profi salsa tanár, nézd vissza a műsort az RTL Most!-on. 

forrás: Harmonet