sub

Információk, érdekességek

5 dolog, amivel menyasszonyként tönkreteheted a sminkedet a nagy napon

2017. augusztus 09.

Amikor megkérte a párod a kezedet, akkor biztosan úsztál a rózsaszín felhőben. Majd eszedbe jutott, hogy hoppá, meg is kell szervezni azt az esküvőt. Ha magad szervezed az esküvődet, ezekbe a hibákba könnyen belefuthatsz és egy életre tönkre teheti a nagy napodat. Szeretnéd elkerülni? Akkor olvass tovább!  

 

Az elmúlt években nagyon sok menyasszonnyal volt dolgom, és szinte mindenki ugyanazokkal a problémákkal küzd. A kezdeti rózsaszín felhőből az első árajánlatok bekérésekor általában sokkot szoktak kapni a menyasszonyok, és vagy elkezdik átértékelni álmaikat, és adnak lejjebb a pénztárcájuknak megfelelően (ez nem baj!), vagy reális időpontba tűzik ki az esküvőt, ahol minden megvalósulhat. Egy esküvő sok mindenen elcsúszhat, én most azokat a pontokat veszem górcső alá, amik a sminkeddel, a bőröddel, a megjelenéseddel függ össze. Ugyanis természetes, hogy minden menyasszony ragyogni szeretne az esküvője napján, hiszen élete egyik legfontosabb pillanata lesz. Figyelj, ha megfogadod a tanácsaimat, akkor nem történhet baj, sőt stresszmentesen, boldogan, nevetősen, könnyedén élheted meg a nagy napodat. :)

1. A sminkes felesleges pénz kidobás
Alapvetően ez egy nagyon komoly hiba. Ha nem vagy képzett tartós sminkelési technikákban, forma típusokban, színtípusokban, akkor nem tudod saját magadnak megfelelően elkészíteni a sminkedet. Ugyanez igaz a barátnődre/szomszéd lányra/kozmetikusodra stb., aki szerinted magát jól sminkeli. Téged nem biztos, hogy megfelelően sminkelne ki. Egy nem helyes szín, forma, stílus és máris nevetséges, vagy közönséges. Most őszintén: aki magát sminkeli videókban, és abból mások “tanulnak” youtube-on, ő lát téged? El tudja mondani, hogy helló, neked más a haj színed, a szem színed, az arcformád, a szemformád stb, te ne sminkeld így magad?  Nem, ugye? Akkor miért gondolod, hogy pontosan ugyanúgy kell sminkelni magad? Ha mindenképpen magadat szeretnéd sminkelni, legalább menj egy személyes, vagy kiscsoportos sminkoktatásra, ahol önmagadat tanulod meg helyesen sminkelni, és ha nem is feltétlenül lesz tartós a sminked, de hosszútávon kamatoztathatod a tudásodat, hiszen máskor is el tudod készíteni a saját sminkedet, a szépségedet kiemelve. Ilyet nálam is találsz. 

 
2. Ráérek az esküvő előtt 1-2 hónappal sminkest keresni
Nos, ha egy sminkes jó abban csinál, akkor előre foglalják. Főleg az esküvőszezonra. Nekem a rekordom 1 évvel korábban foglalóval befoglalt időpont. Természetesen az esküvő előtt fél évvel, 3 hónappal, sőt még 2 héttel korábban is bepróbálkozott más. Nálam a minőségi szolgáltatás miatt egy napra egyetlen esküvőt vállalok. Ebbe nem fér bele az, hogy bármikor lefoglalhassanak. A másik komoly probléma ezzel, hogy mi van akkor, ha allergiás vagy a sminkes által használt termékekre? Bárkivel bármikor előfordulhat. Viszont egy komolyabb gyulladás 1 hónap alatt jön rendbe. Na már most, mit csinálsz, ha 2 héttel az esküvő előtt csináljátok a próbasminket és mondjuk háromszorosára nő a szád? Visszamész ahhoz a sminkeshez, aki a baj okozta? Megpróbálsz mást keresni, vagy egyszerűen lemondasz a sminkről és a szép fotókról? Nehogy azt hidd, hogy egyedi eset, amiről beszélek. A héten két menyasszonyhoz megyek, akiknek egy hét múlva lesz az esküvőjük, viszont durván pattanásos lett a sminkes termékeitől a bőre (nem feltétlenül a sminkes hibája, inkább az alapanyag összetevői!). Alapozót keresünk nekik, amit bír a bőrük. Mivel nálam csak olyan sminkek, kozmetikumok vannak, amik 100%-ban természetes, organikus, főként növényi alapú biosminkek, amik nem tartalmazhatnak méreganyagokat, parabéneket, szintetikus parfümöket, szintetikus tartósítószereket, tejszármazékot és szóját sem, így jó eséllyel tudok segíteni rajtuk. Viszont a sminkelésüket már nem vállalom el. Így fél megoldást kapnak, és igazából a sminkes ismeretlen eszközzel, más technikával kell, hogy dolgozzon. Ami számára is kihívássá fogja tenni a dolgot. 

 
3. Sosem sminkelem magam, de azt mondják a képek miatt erősen kell sminkelni
Ez így nem teljesen igaz. Részben erősebben kell sminkelni, több rétegben, hogy tartós legyen a smink. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ha sosem sminkeled magad, akkor most egy vastag velencei karneváli maszkot kell csináltatnod. Akár azért nem sminkeltél, mert minden eddigi kozmetikumra allergiás voltál, vagy csak nemes egyszerűséggel úgy érezted, hogy belefulladsz a sminkbe. (Ez valóságos érzés, nem vagy vele egyedül!) Akár azért, mert nem tudod mi állna jól, és inkább nem szeretnél bohócot csinálni magadból. Egy jó sminkes a stílusodnak megfelelő sminket készít el. Ha az szolid, természetes, visszafogott, akkor egy szépségkiemelő leheletnyi sminket csinál. Ha te viszont magabiztosabb vagy és magadat is erősebben sminkeled hétköznapokon is, akkor meg ne legyél a szende szűz a saját esküvődön, mert az a trendi. Nektek közösen kell megtalálni az arany középutat, ami szakmailag is megállja a helyét, viszont harmonizál veled, a személyiségeddel, a stílusoddal, az esküvővel, a színekkel, kiegészítőkkel. A megfelelő menyasszonyi smink felrakja az i-re a pontot. Megkoronáz. :)

 
4. Nem kell próbasmink, elég a jegyesfotózásra/esküvőre csináltatni egy sminket
Ez egy olyan tévedés, amit még néhány önmagát profinak mondó “sminkes” is elkövet. Hogy tök felesleges külön sminket csináltatni, ez csak egy sima alkalmi smink. Nos a technikát tekintve nagyjából igen. Akkor ezek szerint teljesen mindegy, hogy milyen sminket szeretne a menyasszony, milyen színű lesz a ruhája, a kiegészítői, az esküvő színei? Egyszerűen csinál egy sablon sminket és vagy tetszik, vagy így járt? A másik nagyon durva szempont, hogy mit csinálsz akkor, amikor sminkel az esküvőd vagy a fotózás napján a sminkes, és nem bírod a termékeket, amikkel dolgozik és kórházban kötsz ki a fotózások helyett? Megéri? Volt ügyfelem, aki tüzet okádva mesélte el, hogy az esküvője napjára a kozmetikusa királykék szemeket és égővörös rúzst rakott rá, és az arca körül látta a vonalat, hogy meddig alapozta le, nem is megfelelő színnel, miközben sosem sminkeli magát. Szerinted sminkben ment az esküvőjére? Naná, hogy nem. Tanulj a hibájából. Egy, a vendégei igényeire és a munkájára igényes sminkes minimum 2 féle sminket elkészít a próbasmink alatt. Hogy legyen miből választani, tényleg lásson különbséget az ügyfél. Sok menyasszony viszi a képet az általa kinézett sminkről. Nem foglalkozva a saját és a kép színeivel, a saját és a kép arc-, szem-, szájformáival. Ha csak elmondod, hogy nem áll jól neki, vajon elhiszi, vagy egyszerűen csalódott lesz, hogy baromira nem azt a sminket kapta, amit elképzelt? Egy profi szakember viszont felmérve az igényeket, kikapcsolva stresszből a menyasszonyt, képes úgy irányítani a helyzetet, hogy mindketten elégedettek legyenek. Ha nem jutottatok dülőre a próbasminkkel kapcsolatban, akkor folyamatosan bizonytalan leszel a nagy napon is, hogy valóban minden rendben van-e a sminkeddel.
 
5. Csak a menyasszonynak kell a smink
Ezt a tévedést a fotósok utálják a legjobban. Gondolj bele, kikkel leszel a legtöbb képen? Nos, kezdésnek a most még vőlegénnyel. Igen ám, de ha a vőlegény nem kap sminket, akkor az arca másként veri vissza a fényt, mint a tied. Ergó a vakuktól az arcbőr pirosas lesz. Vagy égő vörös is lehet akár. Na, most a vőlegény sminket a barátai sem veszik észre, nem kap sem szempillaspirált, sem rúzst. Viszont az arca egy bőrszínével megegyező alapozóval pont úgy veri vissza a fényt, mint a tied. A fotósnak nem kell órákat töltenie a retusálással és ti sem kaptok vissza akár gumiarcú emberkét. Aztán ott vannak az örömanyák, akik szintén szeretnének tündökölni, hiszen a csodálatos gyerekeik kötnek házasságot. A tanúk, koszorúslányok, ha vannak. Ők is rengeteg képen rajta lesznek. Az ő sminkeletlen arcuk ugyanúgy tönkre teheti a képeket. Ha anyagilag tartod soknak, inkább beszéld meg velük, hogy biztosítod a sminkest számukra, és így a sminkes is tud csoportos kedvezményt adni részükre. Kérd meg őket, hogy szánják rá ezt az összeget, hiszen szeretnél nekik is adni a képekből.
forrás: Harmonet