sub

Információk, érdekességek

20 jól bevált stresszoldó technika

2019. szeptember 23.

Amikor görcsöl a hasam, izzad a tenyerem, ömlik rólam a víz, extrákat üt-ver a szívem, a gondolataim újra és újra visszatérnek arra a helyzetre, ami a stresszt okozta, amikor nem tudok nyugodtan enni, inni aludni, ölelni, és a mindenséggel mérni magamat, akkor...  

1. Azt mondom magamban, hogy: „Aki Istent szereti, annak MINDEN (!!!) a javára válik”.

2. Azt imádkozom, hogy: „Istenem, Atyám! Legyen meg a Te akaratod!. Ámen.”

3. Kérem az összes Angyalokat és Szenteket, az Őrangyalkámat, Szűz Máriát, Jézust, a Szent Lelket, a Jóistent, hogy segítsenek, és legyenek velem-velünk minden nap, minden percben, minden pillanatban.

4. Vagy azt mondom magamban: „Legyen az, ami mindenkinek a javára válik!”

5. De az is lehet, hogy elkezdek táncolni. Eltáncolom a fájdalmamat, a félelmemet Kitáncolom magamból a szorongásomat, a görcseimet.

6. Sőt! Kiénekelem, elénekelem, kiordítozom, elsírom, sikítom ha valami nagyon fáj. Persze azt is, ha valaminek nagyon örülök (pozitív stressz).

7. Ha elfáradtam, lefekszem és relaxálok. Egy jól begyakorolt autogén tréning szöveget mormolok magamban, és igyekszem ellazulni, átmelegedni, elnehezedni.

8. Ha tehetem, elmegyek úszni. Az élményfürdőben lubickolok a boldogságban (az se baj, ha velem van egy jó pasi). Az uszoda kellemesen hűvös vizében pedig kinyújtóztatom minden kis porcikámat és erős leszek ismét.

9. Egy jó film, vagy zene, vagy színház, vagy bármi, amit csak úgy bámulhatok egyedül vagy a kedvesemmel összebújva, az nagyon-nagyon stresszoldó tud lenni.

10. Hozzá egy jó étel-ital, szépen terített asztal, a közhelyesnek számító gyertyafénnyel, halk zenével már maga a meditatív állapot. Mindezt egyedül, de kis és nagyobb társaságban is lehet.

11. Ha a barátnőimmel megtárgyalhatom a kiborulásom okát, az már fél gyógyulás. 

12. Ha módomban áll kisgyerekeket nézni, az olyan, mintha én is csecsemővé válnék Isten tenyerén. 

13. Ha van valami kedves állat (főleg cica), vagy színes és illatos növény, az be tudja tölteni az elmémet örömmel, és ki tudja szorítani a stresszt. 

14. Hihetetlenül feloldó tud lenni az éneklés, akár egyedül, akár közösen, az örömzenélés, a harmóniák élvezete. Az egó feloldódik benne. És mi más is fájna a stresszben lévő szervezetnek, mint az egója. Éneklés alatt köddé válik a feszültség. 

15. Persze egy jó szeretkezés is felülmúlhatatlan stresszoldó, de ez nem adatik meg mindenkinek. Viszont kéznél vagyunk magunknak, ha eléggé ügyesek és kreatívak vagyunk. 

16. Ölelni, simogatni, masszírozni, testi kontaktusba lépni másokkal, kivezet belőlünk minden önmérgező anyagot és azonnal öngyógyítóvá alakítja azt. 

17. A transzformáció társasjáték, a lélek smirglije, amely kisimítja a görcsös felületeket, és ismét puha és bársonyos lesz a baba bőre helyett a mindenkor bennünk élő kisgyermek lelkecskéje. 

18.A fizikai munka, különösen a kertészkedés mindig új erővel tölt fel, és jól beledöngelhetem a földbe az összes elnyomott agressziómat (az agresszió, a kielégítetlen szükségletek tragikus megjelenése). 

19. ha pedig jól elfáradtam már fizikailag, akor egy nagy-nagy alvás és a gyógyító álom másnapra már mindent más színben láttat velem. 

20. Végül, de nem utolsó sorban itt van az írás is. Amit nem mondhatok el senkinek, elmondom hát mindenkinek így szavakba formálva és belepötyögve az univerzumba. 

forrás: Harmonet.hu