sub

Információk, érdekességek

15 természetes tipp fejfájás és migrén ellen

2018. szeptember 12.

Természetes módszerekkel is segíteni lehet a fejfájáson! Nem fontos azonnal bekapni egy kémiai szerekből előállított bogyót, ami tönkreteszi a gyomrodat és a májadat. Első körben elegendő, hogyha megiszod azt a nagy pohár vizet (és még egyet), amit a gyógyszerhez amúgy is megittál volna. Még tizenöt hasznos módszert pedig cikkünkben találsz!  

  1. Figyelj oda, hogy eleget aludj. Ha álmatlanságban szenvedsz, az alvást elősegítő gyógyteát javaslunk.  Persze az elalvást is érdemes altatószerek, alkohol, vagy más mesterséges szer helyett inkább természetes módszerekkel segíteni. Ha nem tudsz aludni sem, és a fejed is fáj, akkor fordulj inkább orvoshoz. 
  2. Könnyű ételeket fogyassz!  Ne egyél olyan ételeket, amik a vérkeringést lassítják, nehezek. Különösen este, de még napközben sem tanácsos, ha fejfájós természetű vagy. Inkább gyümölcsöket fogyassz, amik lédúsak. 
  3. Dekoltázs fejfájásra? Öltözködésedben kerüld a zárt nyakú ruhákat. Ez elősegíti azt a pszichésérzést, hogy "fojtanak". A garbó helyett válassz sálat, és laza, gombolós nyakú felsőket. 
  4. Kerüld a monoton zajokat. Ha munkád ilyen helyen zajlik, inkább vegyél ki néhány óra szabadidőt, és menj ki sétálni. Ha fejfájásod krónikus, és a zaj rásegít, válts munkahelyet! Egészséged fontosabb!   
  5. Vigyél a szervezetedbe vasat és B vitamint.  
  6. Tarts pihenőket és végezz a két agyféltekét megmozgató "keresztező" gyakorlatokat munka közben is. Ezmegmozgatja az agyadat. Ha cikinek érzed, hogy a gép előtt, vagy a többiek szeme láttára teszed, akkor vonulj el a mosdóba, és gyakorlatozz ott. Ám a tapsztalatunk, hogyha egyszer egy elkezdi, a többi folytatja. A munkahelyi mozgás összehoz!  
  7. Az elektroszmogból lis épj ki néha (ne cigiszünetre!) kelj fel a számítógép mellől! (persze ha már ezt a cikket végigolvastad!)  
  8. Figyeld az orvosmeteorológiai jelentéseket! A legtöbbször előre jelzik, hogy a fejfájósok, a frontokra érzékenyek készüljenek fel. Ilyenkor különösen fontos hogy aludj, hogy elég vizet (mondom VIZET!) igyál, és a megfelelő párnán hajtsd álomra a fejedet. 
  9. Végezz agykontroll tanfolyamot (www.agykontroll.hu) és alkalmazd az ott tanultakat.  
  10. Jógázz, meditálj, vagy végezz autogén tréninget rendszeresen. Az agytréning (www.agyinfo.hu) is nagyon hatékony segítőd lehet.  
  11. Árnyékoltasd ki a lakásodat földsugárzások szempontjából. (gyakori reggeli fejfájások mögött ez az ok bújhat meg!)  
  12. Keress fel akupunktúrás - akupresszúrás orvost, vagy talpmasszőrt! Ezekkel a módszerekkel nagyon hatékonyan enyhíthetünk a migrénes jellegű fejfájáson is!  
  13. Csak akkor vigyél be kémiai alapanyagú szert a szervezetedbe, ha az feltétlenül szükséges! Ha viszont úgy érzed, más már nem segít, ne nyúzd magad!


+1 tipp:  IGYÁL SOKAT!

forrás: Harmonet