sub

Információk, érdekességek

Diabétesz

2007. november 14.

DiabéteszMire ügyeljenek a cukorbetegek? 


Az esetek többségében a 2-es típusú vagy úgynevezett idõskori diabétesz éveken keresztül tartó bõséges és helytelen táplálkozásra vezethetõ vissza.

 

Vészjósló jel azonban, hogy az utóbbi években a gyerekek és a fiatalok körében is megnõtt a 2-es típusú diabétesz elõfordulásának gyakorisága.


Ha terjed a vírus... - 1. rész

2007. november 13.

Néhány jó tanács a vírusos fertõzések elleni védekezésre


Könnyezõ szem, eldugult orr, tüsszögés, köhögés... Mindnyájunk számára ismertek a nátha tünetei. E gyakori vírusos fertõzés veszélye újult erõvel leselkedik ránk, ha beköszönt a hideg idõ, így a téli idõszakban szinte elkerülhetetlennek tartjuk a betegséget. De ha ismerjük kialakulásának okait, és megfogadunk néhány jó tanácsot, könnyebben megbirkózunk vele.


Emlõrák - A kór túlélhetõ

2007. november 11.

EmlõrákMai rohanó világunkban sokféle élethelyzetnek vagyunk kitéve. Ami a tõlünk, dolgozó nõktõl elvárt kötelezettségeket illeti, tele vagyunk sztereotípiákkal. Mindez egészen addig tart, amíg hirtelen át nem kerülünk a "másik oldalra", a betegek oldalára, ahova pillanatok alatt átröpít bennünket egy lelet, egy sor, amely a bajt leírja...


Emlõrák


A bölcsességet a betegeimtõl tanultam meg: "A betegség a legnagyobb tanítómester. A legjobb önfejlesztõ módszer: megtanulni együtt élni a krónikus kórral, a rákkal." Mert a kór túlélhetõ. Az emlõrák a nõk leggyakoribb daganatos megbetegedése. A Magyarországon évenként felfedezett új esetek száma csökkenõ tendenciát mutat. Becslések szerint élete során hét nõbõl egynél nagy valószínûséggel kifejlõdik az emlõrák.


A nõk egyik rémálma: a hüvelygyulladás

2007. október 29.

A hüvely gyulladása a nõi szervezet egyik leggyakoribb betegsége. Egy életen át a nõknek több alkalommal kell számolniuk a hüvely gyulladásával, folyásos panaszokkal, érzékenységgel, esetleg különbözõ fájdalmakkal.

A rettegett pikkelysömörrõl - 2 .rész

2007. október 29.

Egyedülálló kezelési lehetõség Szegeden


A psoriasis tünetei annyira jellegzetesek, hogy bõrgyógyászati vizsgálattal felállítható a diagnózis. Ritkán van csak szükség szövettani vizsgálatra.


A 20. század elõtt a pikkelysömörben szenvedõ emberek számára nem álltak rendelkezésre hatékony kezelések. Mivel keveset tudtak errõl a bõrbetegségrõl, és úgy vélték, hogy az fertõzõ, a pikkelysömör betegeket megvetették, és voltak esetek, amikor lepratelepekre számûzték õket. Bár a betegség még mindig nem gyógyítható, de tünetmentesíthetõ. A tünetmentes idõszak változó, esetenként több év is lehet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...213214215...239