sub

Információk, érdekességek

Jobb lefogyni a második gyerek előtt

2006. május 23.

Jobb, ha a második szülés előtt lefogynak azok a nők, akik az első terhességük alatt, valamint a szülés utáni időszakban túlságosan meghíztak - vélik amerikai orvosok.

 

Ha ez megtörténik, akkor a második gyerek súlya nagyobb lehet a szabályosnál.


Egészségesebben az egészségeseknél

2006. május 18.

A vércukorszint mellett döntő a HbA1c szint szerepe.

 
Meglepő és olykor megdöbbentő eredményt hozott a Szonda Ipsos felmérése, melyet dr. Vándorfi Győző, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségének tagja ismertetett a ma megrendezett sajtótájékoztatón. A diabétesz az egyik legtöbbet publikált téma, mégis vannak olyan területek, ahol a betegek ismerethiánya állapotuk romlását okozhatja. A cukorbeteg társadalom tájékoztatása érdekében országos mozgalom indul, amelynek célkitűzése, a HbA1c szint fogalmának megismertetése és az ideális 7% alatti érték elérése.


Tizenöt jótanács fogyókúrázóknak

2006. május 15.

A nyugodt körülmények között, terített asztalról elfogyasztott étek kétszer annyit ér, mind a dupla mennyiségű, kutyafuttában befalt szendvics. 

Egészséges fogyókúra

2006. május 11.

A fogyókúráról sok embernek valami tiltásokkal teli, örömforrásoktól mentes, lemondásokkal járó diéta jut eszébe. Ha valaki azonban egészségesen, illetve hosszú távra szeretne megszabadulni felesleges kilóitól, annak nem kell megfosztania magát az étkezéssel kapcsolatos minden jótól, mivel az egészséges fogyókúrának éppen az a lényege, hogy nincsenek benne szigorú tiltások, hiszen fogyókúra idején a szervezetnek éppúgy szüksége van minden tápanyagra, mint a normál, egészséges táplálkozás során. 

Felelősek vagyunk a ráncainkért

2006. május 09.

Tíz évvel is öregebbnek nézhet ki az UV-sugaraktól, a dohányzástól károsodott bőr. Apró ráncocskák, szarkalábak, bevésődött ráncok, petyhüdt, foltos bőr lehetnek a bőröregedésnek látható jelei.

A bőr leépülését ugyanis a hormonális változásokon túl az életmód, a környezeti hatások is erősen befolyásolják. A tapasztalatok szerint a dohányzás, a napsugarak és a kialvatlanság a bőr legnagyobb ellenségei.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...147148149...152