


Információk, érdekességek
Mi lesz a barnaságunkkal? - 1.rész
2007. augusztus 23.
Amikor véget ér a nyaralás, hazatértünk után egyik fõ "szívfájdalmunk", hogy hamarosan lekopik nehezen megszerzett, szép napsütötte színünk. Pedig a lebarnult állapot meghosszabbítható, ha rendszeres odafigyeléssel, gondos bõrápolás útján ügyelünk rá. Ezt megelõzõen persze közvetlenül a napon töltött órák után is van tennivalónk...
A nyári idõszak nem múlhat el anélkül, hogy - a bõrgyógyászok intelmeit figyelembe véve - ne igyekeznénk lesülni, egészséges, napbarnított színre szert tenni. Bõrünk védelme érdekében persze elõvigyázatosnak kell lennünk, és a napsütés erejének valamint bõrtípusunknak megfelelõ napvédõ szer rendszeres használatát sem szabad mellõznünk. De vajon törõdünk-e eleget a bõrünkkel napozás vagy fürdés, késõbb a nyaralás után? Amennyiben kevesebb gondot fordítunk rá, mint a napfürdõzés alatti védelemre, ideje több odafigyeléssel változtatni ezen a gyakorlatunkon.
Hiperbár oxigénterápia
2007. augusztus 06.
A hiperbár oxigénterápia (túlnyomás alatt álló oxigén belélegeztetés) jótékony hatása évszázadok óta ismert. A mellékhatások nélküli, fájdalommentes kezelés - amelynek segítségével látványos eredményeket lehet elérni az orvostudomány számos területén - immár hazánkban is a gyógyulni vágyók rendelkezésére áll.
Miben segít a hiperbár oxigénterápia?
A hiperbár oxigénterápia felhasználási területei igen szerteágazóak, a HBO sikeresen alkalmazható például szénmonoxid-mérgezés, különféle fertõzések, búvárbalesetek, valamint a nehezen gyógyuló sebek gyógyításában.
A zöldség- és gyümölcslevek jótékony hatása
2007. augusztus 02.
"Nem lehet megunni, ez az, amit nem lehet megunni..."-szól a jól ismert régi sláger.
Alkalmazhatjuk a mondást a táplálkozástudomány tekintetében a zöldségekre, a gyümölcsökre, valamint a belõlük készült levekre is, hiszen rengeteg fajtájuk van, és számtalan jótékony hatással bírnak.
A kutatók napról napra újabb pozitív szerepet tulajdonítanak nekik.
Bioélelmiszerek
2007. augusztus 01.

Bioélelmiszerek
2007. július 31.
Honnan ismerhetjük fel, mi az, ami valóban "bio"?
Napjainkban egyre több biotermék jelenik meg az élelmiszerpiacon, fogyasztásuk azonban hazánkban - bár a tendencia évrõl évre növekvõ - a nyugat-európaihoz viszonyítva még mindig csekély. Sokan a magasabb árat nem tartják elfogadhatónak, a lakosság egy része pedig szkeptikus a hitelességet illetõen. Ahhoz, hogy könnyebben eligazodhassunk a kínálatban, tekintsük át, hogy mire nézve jelent garanciát a "bio" elnevezés, és mi számít igazi bioterméknek.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...145146147...163