sub

Információk, érdekességek

Magány, szeretethiány, zárkózottság - mind vezethet dadogáshoz!

2010. május 28.

Gyakran családon belüli konfliktusok vezetnek a gyermek dadogásához. A szeretetteljes szülõi attitûddel szemben a rideg, követelõ, agresszív bánásmód pszichés károsodáshoz vezethet, melynek tünete a dadogás.
 


Ez az úgynevezett élettani dadogás, mely általában 2-3 éves kor között kezdõdik, akkor, amikor a gyermek teljes mondatokban kezd beszélni.


Újszülöttnek is kell a kalcium

2010. május 26.

Annak jók a csontjai, aki elég kalciumot kapott újszülöttkorában.

 

 

Az egészséges csontrendszer kifejlõdéséhez nemcsak az a fontos, hogy bõségesen jusson kalcium a gyerek szervezetébe kamaszkorában, amikor gyorsan növekszik, hanem fõleg közvetlenül megszületése után. A meglepõ vizsgálati eredményt az Experimental Biology 2010 kongresszuson ismertették a kutatók.


Az anyatej programozza is a gyereket

2010. május 15.

Táplálék-deficitet okoznak a cukros löttyök – jön a testreszabott csecsemõtápszer?

 


Az Európai Bizottság szervezeti alárendeltségében mûködõ Cordis – az Unió kutatási és fejlesztési információs szolgálata – egy Brüsszel által szponzorált táplálkozástudományi vizsgálat eredményeirõl számol be honlapján, a Pharmanews.eu-n.


Mélyfagyasztott szövetekkel a babákért

2010. május 07.

A petesejtek fagyasztására egyre nagyobb igény jelentkezik a meddõség kezelésében.

 

 

A meddõség kezelésében egyre nagyobb jelentõsége van a mélyfagyasztásnak, amellyel ivarsejteket, embriókat és petefészekszövetet tárolnak úgy, hogy hosszú idõn keresztül megõrizzék az életképességüket. A klinikai embriológusoknak a hét végén, Budapesten megrendezett világkongresszusán a témában elért új tudományos eredményeket tekintették át a szakemberek - közölte az MTI-vel Fancsovits Péter, a kongresszus elnöke.


Túlterhelt vagy kimerült a gyerekem?

2010. április 26.

Bizonyára sok szülõ tapasztalja, hogy a tanév elõre haladtával gyermeke egyre nyûgösebb, fáradékonyabb, gyakran fáj a feje és semmihez nincs kedve.
 

 

Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy lusta vagy épp a kifogásokat keres, hogy kibújhasson egy-egy feladat alól.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...247248249...279