sub

Információk, érdekességek

Sietõs diéta

2007. június 18.

Kicsit szûk a kosztüm, miközben egy hét múlva esküvõre vagy hivatalos? Osztálytalálkozó közeledik, de feszélyez az utolsó találkozás óta felszedett öt kiló? Esetleg last minute nyaralásra fizettél be, és nem tetszel magadnak a tükörben? A gyors fogyás gondolata ilyenkor igazán csábító, de nem árt az óvatosság, hiszen a szervezet könnyen megbosszulja, ha sanyargatják.


Fontos leszögezni: a gyors fogyókúra nem jó. Nem tesz jót a szervezetnek és zömmel nem is hatásos hosszú távon, a leadott kilók kis idõ múltán kamatostul térnek vissza. Aki súlytöbblettõl szeretne megszabadulni, válassza inkább a hosszú távon ható, heti fél kilogramm fogyást eredményezõ, 1200–1500 kalóriás diétát.


Málnaecetes kecskesajt saláta

2007. június 16.

Bátran állíthatjuk, Magos Zoltán már-már a TV Paprika házi „olasz-szakértõje”. 2004 óta a csatorna állandó mûsorvezetõje, s azóta nem egyszer bizonyította: szereti a kihívásokat, és nemcsak a konyhában, de a mindennapokban is!

 

Szakácsmûvészetében nyomot hagyott az a kilenc év, melyet Rómában töltött, mint a magyar nagykövetség chefje. Ismeri és szívesen használja a mediterrán konyha alapanyagait, fûszereit, és ezeket nagy kreativitással kombinálja a klasszikus ételek elkészítésében.


Gyümölcslé a konyhából

2007. június 13.

Tény, hogy sokkal egyszerûbb a polcról leemelni a gyümölcs- és zöldségleveket, aki azonban már próbálta otthon készíteni ezeket, egyetért azzal, hogy a különbség feltétlenül megér egy kis energiát.


Az otthon készített levek nemcsak sokkal finomabbak, hanem lényegesen egészségesebbek is: nem tartalmaznak cukrot, tartósítószert, mesterséges színezéket, állományjavítót. Magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, a bennük lévõ rostok jótékony hatással vannak az emésztésre.

 

A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé elkészítéséhez nem kell más, csak egy jó gyümölcscentrifuga, egy adag elhatározás, ami a gép elmosogatásához szükségeltetik, és persze a válogatott alapanyag. Nem véletlen, hogy mind népszerûbbek a biotermékek: akinek nincs lehetõsége saját kertjébõl szüretelni, és igazán jót akar a szervezetének, esetleg méregteleníteni is szeretne, olyan alapanyagot választ, amely nem találkozott növényvédõszerekkel, a földjét pedig nem tömték meg mûtrágyával.


Reggelizz, mint egy király!

2007. június 06.

Mit kell ennünk, s mennyit, hogy kiegyensúlyozott legyen a reggelink? 


"Reggelente 5 percenként lenyomom a csörgõ órát, és addig halasztom a felkelést, ameddig csak lehetséges. Elhúzom az összes maradék idõt a ruha kiválasztásával majd eszeveszett iramban beloholok a munkahelyemre. Egy jó erõs kávé után nekiállok a napi teendõim végeláthatatlan sorának. Dél körül már kezdem magam rosszul érezni, úgyhogy gyorsan bekapok valamit a kollégákkal. Mikor este hazaesem, legszívesebben mindent felfalnék, ami a kezem ügyébe kerül..." - Ismerõs ez az idõbeosztás?

 

Ha már Ön is érzi, hogy ez az egészsége rovására mehet: változtasson!


Jeges bûnök, meggyre és cseresznyére

2007. május 31.

Rummal és konyakkal, vagy csak egyszerûen porcukorba forgata akarod? A bûn mindig csábít, és a lédús gyümölcsökkel még csak nem is annyira megbocsáthatatlanok... 
 

Hozzávalók:
  Rizstej, vagy soány tej
  Rizs (esetleg tejberizsnek elõfõzött)
  1 csomag vaniliás cukor
  tejszín
  magozott friss meggy és /vagy cseresznye
  Csipetnyi fahéj ésporcukor
  (Rum, konyak, ízlés szerint)


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...264265266...285