Információk, érdekességek
Mi legyen a kamrában? - Gyors vacsora, tudatos vásárlás
2012. február 08.
Mai rohanó világunkban gyakran előfordulhat, hogy gyorsan kell finom ételt készítenünk, és az asztalra tennünk vendégeink vagy családunk részére, miközben nem szeretnénk háttérbe szorítani az egészséges táplálkozás szempontjait. Ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani.
Más mindig kövérebb - tagadjuk az elhízottságot
2012. február 02.
Egy brit felmérés szerint a túlsúlyos felnőttek jelentős része alulbecsli elhízottsága mértékét. A többség hamarabb minősít más embert túlsúlyosnak, mint saját magát.
Már napi két virsli is rizikó lehet
2012. január 29.
Svéd kutatók megállapítása szerint kapcsolat van a feldolgozott húsok, például a szalonna és a szalámik fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata között - közölte a BBC hírportálja.
Napi 50 grammal, nagyjából egy virslivel több feldolgozott hús rendszeres fogyasztása 19 százalékkal emelheti egy embernél a betegség megjelenésének valószínűségét, noha a hasnyálmirigyrák előfordulási aránya így is alacsony.
Egészséges táplálkozás - olcsóbb vagy drágább?
2012. január 27.
Közel félmillió forintnyi összeget takaríthatnak meg évente a háztartások azzal, ha egy hétre előre megtervezik étrendjüket, illetve élelmiszer-vásárlásukat, ráadásul még egészségesebben is táplálkoznak - adta hírül nemrég a brit egészségügyi minisztérium. Kreisz Andreát, a Harmonet dietetikus tanácsadóját kérdeztük arról, mi az igazság: valóban olcsóbb egészségesen táplálkozni?
Mikrotippek - A mikrohullámú sütőről
2012. január 26.
Gyorsan fel kell melegítenünk a mikróban egy ételt, felolvasztanunk a fagyott húst vagy zöldséget, netán sürgősen valamilyen finom húsételt kellene sütnünk ennek a készüléknek a segítségével, és nem vagyunk tisztában annak használata minden fortélyával? Ha így van, néhány jó tanács, hogyan bánjunk a mikróval.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...226227228...285