Információk, érdekességek
Karcsúbban, kipihentebben télen is! - 2. rész
2012. december 17.
Amikor erős kísértést érzünk a nassolásra vagy az evésre-ivásra, kérdezzük meg magunktól, hogy mi idézi ezt elő bennünk. Eközben próbáljuk megfejteni érzelmeinket. Ez az elmélkedés elvezethet minket odáig, hogy újra fontolóra vesszük, átértékeljük pillanatnyi evési vágyunkat. Mit tehetünk még?
- Ne összpontosítsunk többé a táplálékra! Keressünk gyorsan egy “elvonó szert”, csináljunk valami mást: igyunk egy pohár vizet, mossunk fogat, rúzsozzuk ki a szánkat, telefonáljunk…
- Este ne igyunk alkoholt! Ha a nap végére kimerült állapotban érünk haza, ne fogyasszunk semmilyen alkoholos italt, hogy “feldobjon”, hanem inkább készítsünk limonádét, friss citrommal és egy kávéskanál mézzel.
- Időről időre engedélyezzünk magunknak egy kis kilengést, persze kontrollált módon. Leljünk örömöt néhány szem finom bonbonban, és olykor ne utasítsunk el egy frissen kisütött rántott húst sem, ha az a kedvencünk. Kóstolgassuk, ízlelgessük lassan, akkor könnyebben kontrollálhatjuk a mennyiséget!
Karcsúbban, kipihentebben télen is! - 1.rész
2012. december 17.
Határozzuk el: ezen a télen a hideg okozta megannyi ártalom, a fáradtság, a stressz nem fog győzedelmeskedni rajtunk. Az alábbi “támadási tervet” felhasználva könnyebben szembe tudunk nézni ezekkel a nehézségekkel anélkül is, hogy néhány kilót magunkra szednénk. Így jó formában élhetjük meg az ünnepeket, vészelhetjük át a téli hónapokat.
A stressz legtöbbször kényszerűségek, korlátozások, belső feszültségek sorozata, ami konfliktusba kerül törekvéseinkkel. Innen ered az a stresszes állapot, mely visszahat a vegetatív idegrendszerre, az emésztésre, az izmokra. Márpedig egy stressznek kitett szervezet az átlagosnál több vitamint és létfontosságú ásványi anyagot veszít, melyet pótolni kell. A téli időszakban a fényhiány is érezteti hatását és az ünnepei előkészületek sem éppen pihentetőek… Az eredmény: “leeresztettnek”, szorongónak, rossz kedvűnek érezzük magunkat, és hamar hajlamossá válunk a nassolásra. Igazi ördögi kör jön így létre. Ahhoz, hogy kikerüljünk belőle, a specialisták sokféle ötletet adnak a stressz megelőzésére, kezelésére, melyeknek célja lehet megtanulni lazítani, visszanyerni akarcsúságot és a bőr frissességét. Fogadjunk meg közülük néhányat!
Fűszeres puncs - a hűvös téli estékre
2012. december 09.
A decemberi hideg estékre jól jön egy bögre forró,melengető ital!
Hozzávalók: 1 liter víz,2 filter feketetea,1 dl rum,1 citrom, 1 narancs, 1 rúd fahéj, 6-8 db szegfűszeg, ízlés szerint méz
A vizet felforralom, hozzáadom a fűszereket és a teafiltert. Néhány percig forralom aztán lefedve 10 percig pihentetem. Kiszedem a fűszereket, a filtert és belekeverem a rumot, mézet.
Melegen kínálom!
Forró gyömbéres narancsital
2012. december 09.
Finom, melegítő, őszre-télre ideális itóka!
Hozzávalók: 7 dl 100%os narancslé, diónyi gyömbér, 2-3 ek. méz, 3 dl víz
A gyömbért meghámozom és lereszelem, összekeverem a mézzel és egy edényben kicsit olvasztom,hogy folyékonyabb legyen. Aztán ráöntö a narancslevet és a vizet majd lassú tűzön felforralom.
Frissen, melegen bögrékbe öntöm és már lehet is inni!
Lehet jóízű, ami diétás?
2012. december 03.
Hétféle betegség étrendjéhez alkalmazkodó diétás menük – onkológiai, cukorbeteg, szív- és érrendszeri, köszvényes, lisztérzékeny, epe és reflux –- változatos, ízekben gazdag kínálatával jelent meg Budapest nyolc kerületében a „Medirest – diétaotthonra” szolgáltatás.
Az egyszerűen hozzáférhető, otthoni étkezési szolgáltatás mögött, többéves gasztronómiai fejlesztés, és az étrendekkel szemben támasztott dietétikai elvárásoknak való megfeleltetés áll. Ennek köszönhető, hogy a Magyarországon leggyakrabban előforduló, azon betegségekben érintettek – melyek kialakulása egyebek mellett, a helytelen életmódra és táplálkozásra vezethető vissza – mostantól otthonukban, munkahelyükön is hozzájuthatnak a számukra előírt étrendhez alkalmazkodó jóízű ételekhez.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...214215216...285