sub

Információk, érdekességek

Karácsonyi készülődés - Tevékenységre bujtó ajándékok

2011. december 16.

Vannak, olyan barátok, családtagok, akik állandóan benne vannak valamiben. Folyamatosan előre néznek, folyamatosan csinálnak valamit, mindig van egy-egy új kihívás vagy cél, amit szeretnének elérni, mindig van egy új dolog, amit meg kell ismerni, új képesség, amit ki kell fejleszteni. Nekik gyűjtöttünk ajándéktippeket.


Így száríts házilag narancsszeleteket!

2011. december 16.

A tavalyi karácsonyfánk tele volt naranccsal...Az aszalt narancskarikák jól mutatnak a karácsonyfán, az adventi koszorún vagy - az ünnep közeledtével - bárhol máshol a lakásban. A házi szárítást érdemes kipróbálni! Az üzletekben irreálisan magas áron kínálják a narancskarikákat, ráadásul ezek jó része megfáradt, elszürkült, esztétikailag erősen kifogásolható darab. A gyümölcsből készített házi verzió friss, illatos, és nem szürkéssárga, hanem igazi narancssárga!


Csokoládé, ami nem csokoládé

2011. december 08.

mikulásÉvente megközelítőleg hárommilliárd forintot költünk csokoládéra a decemberi ünnepek alatt. Az ajándékozás keltette „hirtelen” igény nagyon jól jön a gyártóknak – ilyenkor a fogyasztók bármit megvesznek. Az egészséges táplálkozás jegyében az ünnepek alatt is figyeljünk arra, hogy mi kerül a csizmába vagy a fenyőfa alá.

Mi az igazi csokoládé? - tutira nem fehér

Hazánkban jogszabály rendelkezik a kakaó- és csokoládétermékekről. Akkor nevezhető egy termék csokoládénak, ha a benne lévő kakaótartalom legalább 35%, melynek fele-fele arányban kakaóvajból és tiszta kakaóporból kell állnia, és nem tartalmazhat egyéb növényi zsírokat.


Osteoporosis Világnap 2011. – Szeressük csontjainkat

2011. november 10.

Osteoporosis A csontritkulásban szenvedők száma folyamatosan nő, csak hazánkban nagyjából 800.000 ember érintett. Világszerte, az 50 év feletti korosztályt nézve háromból egy nő és négyből egy férfi szenved el csonttörést gyenge csontozata miatt.

Ebben az évben a világnap három, a betegség megelőzésének szempontjából kulcsfontosságú lépés köré épült: a kalcium, a D-vitamin és a mozgás. Ez a három tényező ugyanis nagyban hozzájárulhat csontjaink és izmaink épségének megőrzéséhez.


Augusztusban születtél? Ezt mutatják a csillagok!

2011. augusztus 16.

Az Oroszlán vége és a Szűz eleje esik augusztusra - nézzük, mi vár azokra, akik ebben a forró, nyári hónapban születtek! Születési horoszkóp augusztusra!

Boldog Születésnapot!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...495051...59