sub

Információk, érdekességek

Mi dobja fel a napunkat?

2012. június 24.

Egy mosoly, egy ölelés, egy kellemes csevegés – ezek azok a dolgok, amelyek egy brit kutatás szerint kellemesebbé tehetik a napunkat. A YouGov kutatása arra mutat rá, az egyszerű dolgok is örömet okozhatnak.

Egy mosoly is jobbá teheti a napot

A Samaritans jótékonysági szervezet megbízásából készítette a felmérést a YouGov Nagy-Britanniában, amelyben arra a kérdésre kereste a választ, a lekérdezést megelőző egy évben, mi tette jobbá a napot a válaszadók számára. A megkérdezettek 53 százaléka mondta, hogy az, hogy valaki rájuk mosolygott, tette jobbá a napjukat. 52-52 százalék jelezte, egy ölelés, illetve egy kellemes csevegés esett jól nekik.


Nyugodtabb szeretnék lenni!

2012. május 16.

nyugodtNem könnyű higgadtnak maradni, amikor minden forrong, változik és a óriási a kavar. Ahhoz, hogy lecsillapodjunk, és valamennyire megőrizzük nyugalmunkat, sokszor elegendő néhány egyszerű tanácsot megfogadni.

Rendszeresen tartsunk szünetet – és légzésgyakorlatot!

A pszichológusok megfigyelései, sokrétű tapasztalatai is azt mutatják, hogy jóval nagyobb teljesítményre vagyunk képesek, amikor nyugodtan, a lehető legkisebb feszültség közepette telnek napjaink, és kipihenten végezzük feladatainkat. Érdekes megállapítás részükről, hogy munka, vagy egyéb megterhelés közben szervezetünknek minden 90 percben „szünetre” van szüksége, ami a kikapcsolódást, ellazulást szolgálja.


Ha az álmatlanság oka a fejfájás…

2012. május 15.

fejfájásTavasszal, a változékony időjárás hatására gyakrabban jelentkezik fejfájás. Sok esetben napokon át is eltarthat és megnehezíti nem csak a mindennapos tevékenységeket, de a nyugodt elalvást is. Milyen megoldások léteznek a fejfájás kezelésére?

Óvatosan a gyógyszerekkel!

Életünk során legalább egyszer biztosan szenvedtünk már a fejfájás kínzó érzésétől. A lakosság 40-50 százaléka pedig rendszeresen küzd különböző típusaival. A krónikus fejfájástól szenvedők gyakran esnek a fájdalomcsillapítók átmeneti enyhülést kínáló csapdájába, mely több szempontból is veszélyes lehet.


Aludj jól, légy egészséges!

2012. április 01.

A minőségi alvás hiánya valós problémát jelent a világ különböző területein élő emberek számára, az általános levertség mellett akár cukorbetegséghez, stroke-hoz, vagy szívbetegségekhez is vezethet. A Magyar Alvástársaság az „Aludni jó” kampány keretében szeretné felhívni a figyelmet a nyugodt, pihentető alvás fontos szerepére, valamint az alvászavarok leküzdésének jelentőségére.

A legrosszabb dolog a világon az, amikor aludni próbálunk, de nem tudunk.” F. Scott Fitzgerald


Tavaszi újjászületés a kínai öt elem tana szerint

2012. március 26.

A hagyományos kínai szemlélet és az öt elem tana szerint a tavasszal átlépünk a Fa elem uralma alá. Új ciklus indul, új élet sarjad, megindulnak a nedvek, az áramlás, az újrakezdés: fellélegzik a természet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...939495...110