sub

Információk, érdekességek

Üdülési csekk: csaknem kétmillióan vették igénybe

2008. december 30.

Az üdülési csekk elterjedésének növekedése sokak szabadidõ eltöltésének szokásait is megváltoztatja.
Decemberben rekord összegû kedvezményes üdülési csekket vásároltak a munkáltatók a dolgozóiknak, valamint azok hozzátartozóinak. Örömmel fogadták a munkavállalók - az év végéhez kötõdõ megnövekedett szabadidõ miatt is – a több mint tizenkétezer hazai szolgáltatónál felhasználható fizetési eszközt.

A természet változása és az emberi szervezet

2008. január 18.

Milyen hatással vannak ránk a légköri frontok?

 

FrontSzervezetünk folyamatosan alkalmazkodik a változásokhoz. A változó környezet fontos részei a légkörben végbemenõ változások - magyarán az idõjárás. A biometeorológia a légköri változások emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgálja. Márpedig az idõjárás elsõsorban a vegetatív idegrendszeren keresztül fejti ki hatását.


A frontokról


Vannak nyilvánvaló, jól észlelhetõ meteorológiai változások, mint a szél, az esõ, a hó. Azonban a szervezet alkalmazkodóképességét igénybe vevõ légköri átalakulások nem minden esetben ilyen jól azonosíthatók - ezek a frontok. Élettani hatásuk alapján a biometeorológiában is megkülönböztetünk hideg- és melegfrontokat, melyeket tovább csoportosíthatunk labilis és stabil állapotokra.


Télen a bõr is több figyelmet érdemel!

2008. január 13.

TélA természet ritmusa, az évszakok váltakozása egész szervezetünkre hat, így a bõrben lezajló élettani folyamatokra is.

 

Télen a bõr - a hideg, a szél, a fényhiány, a fûtött szoba alacsony páratartalma stb. miatt - több figyelmet érdemel.

 

A táplálékok csökkent vitamintartalma, a tiszta, oxigéndús levegõ és a mozgás hiánya - mindez szintén hozzájárul ahhoz, hogy a bõr szárazabbá, fakóbbá és sérülékenyebbé váljon.


Gyógyulás zümmögõkórussal, babanyugtatás zenével

2007. szeptember 16.

A zene jó hatással van a kedélyállapotra, még a várandós nõk türelmetlenül rugdalózó magzata is megnyugszik, ha dallamos, szelíd zene foszlányai jutnak el hozzá. Keleten réges-rég tudják, hogy a hangok gyógyítani is képesek. A jógik bizonyos magánhangzók segítségével megrezegtetik a szervezet láthatatlan erõközpontjait...


Az úgynevezett csakrákat, az így küldött energiával remélnek gyógyulást egyes betegségekre. A hang is rezgés – márpedig a rezgés hat az anyagra, a szervezetre, ezen alapszik sok olyan gyógyászati módszer, amely különbözõ rezgéshullámokat irányít a beteg testrészre.


Õszi újrakezdés: 2. rész

2007. szeptember 13.

Nehezünkre esik kimondani a kis szót: "nem", mert úgy érezzük, bajunk származik belõle, és ez feszültséget okoz bennünk? Pedig csak egy kis bátorság kell hozzá, hogy kinyilvánítsuk másoknak: nem engedelmeskedünk nekik mindenben. Ennek helyes módját pedig meg lehet tanulni - és enyhül majd az elõzetes stressz is...


Egy stressz-csökkentõ megoldás: tudni nemet mondani


A fõnökünk azt kéri, hogy maradjunk bent munkaidõ után, gyermekünk a héten harmadszor akar bulizni a barátaival vagy egyik rokonunk rendszeresen kölcsön kér tõlünk nagyobb összegeket? Nem értünk egyet vele? Mondjuk ki!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...100101102...110