sub

Információk, érdekességek

Valóban csak az alvás zavara-e az alvászavar?

2008. december 03.

Az alvásproblémákkal küzdõk legalább fele nem megy el orvoshoz, pedig a kezeletlen alvászavar növeli egyes betegségek kockázatát.

 

 

A betegek egy része indokolatlanul szed (ráadásul korszerûtlen) altatókat, a társadalom egy részében pedig túlságosan nagy a félelem az altatóktól, holott a készítmények palettája megváltozott, kibõvült az elmúlt idõkben – mondta el a Weborvosnak Purebl György, a SOTE Magatartástudományi Intézetének munkatársa, egyetemi adjunktus. A pszichiáter szerint súlyos nappali kialvatlanság esetén már az átmeneti (egy hónapnál rövidebb ideig tartó) alvászavar esetében is érdemes orvoshoz fordulni, ám ha az álmatlanság ennél tovább tart, mindenképpen orvosi konzultáció javasolt.


A nõiesség nem korhoz kötött állapot

2008. november 25.

Teljes élet nõként a menopauza alatt és után is.

 

 

A keleti kultúrákban a nõ rangja, társadalmi státusza a kor elõrehaladtával növekszik, a változókor csupán elsõ állomása egy új életszakasznak. A nyugati kultúrákban a menopauza fogalmát, annak testi és lelki tüneteit sajnos többnyire a nõiség elvesztésével azonosítják. Pedig...


Mitõl hízunk?

2008. november 22.

Minden fogyókúra két alapelemre épül: az étrendváltozásra és a rendszeres mozgásra. Az étrendváltozás egyfelõl a mennyiség csökkentését jelenti, azaz kevesebbet kell enni, mint korábban, másfelõl meg kell válogatni azt a kevesebbet is. A fogyókúra másik fontos komponense a mozgás.

 

 

A fogyókúránál nem szabad mindenáron a gyorsaságra törekedni, a fölös kilókat abban az ütemben célszerû leadni, ahogy felszedtük õket - így kisebb a visszahízás veszélye. A tartós fogyáshoz valójában életmódváltásra van szükség, hiszen sokszor nehezebb megtartani a kívánt súlyt, mint egy kampányjellegû fogyókúrával elérni.


Nem fittek, fettek vagyunk

2008. november 21.

A 45 év feletti korosztályba tartozóknak mintegy 65-70 százaléka elhízott.

 

 

Nem fittek, hanem fettek, azaz kövérek vagyunk. A 18 év feletti magyar lakosság átlagos testtömeg-indexe a normál fölötti túlsúlyos kategóriába sorolható, a 45 évnél idõsebb korosztály 65-70 százaléka elhízott, derült ki egy felmérésbõl.


Árulkodó külsõségek

2008. november 16.

Az ember küllemének is kommunikatív tartalma van.

 

 

A külsõ testi adottságok, az alkat, a magasság, a testsúly, a haj- és bõrszín vagy színárnyalat, az arcberendezés, a fogak állapota, a megjelenés általános összképe, a test és a lehelet szaga, az ápoltság, a körmök, a bõr és a haj állapota mind információhordozók is egyben, és árulkodnak az ember egyéb, nem látható tulajdonságairól is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...185186187...220