sub

Információk, érdekességek

A válogatott probiotikumok megelõzhetik az ekcémát

2010. március 09.

Az allergia megelõzésének egyik eszköze lehet, ha sikerül meghatározni a probiotikus baktériumok pontos hatását a bélrendszer mikroorganizmusaira.

 

 

Az utrechti egyetemen folyó kutatások célja az volt, hogy tanulmányozzák az egyes probiotikus baktériumok preventív hatását a magzatkorban lévõ és a már megszületett, magas allergia-kockázattal rendelkezõ gyermekeknél.


Sajátmárkás termék ételallergiásoknak

2009. november 07.

A jelenleg bevezetett 25 féle árucikk csak a kezdet, a termékcsaládot a jövõben tovább bõvítik.

 

 

A gluténérzékenyeknek és laktózintoleranciában szenvedõknek kínál sajátmárkás, így elérhetõ árú termékcsaládot az egyik nagy kereskedelmi lánc, mely nevében is utal megtakarításra. Többek között gluténmentes pékárut, mártásporokat, müzliket, kekszeket, valamint laktózmentes vajat, joghurtot kínálnak a diétához.


Már a parlagfû-pollen is kevesebb a levegõben

2009. október 13.

A 40. héten országos viszonylatban tovább csökkent az összpollenszám, csak a parlagfû okoz panaszokat.

 

 

A 40 héten Országszerte már csak a parlagfû virágporából regisztráltak több napon is akkora koncentrációt, mely még kiválthat allergiás tüneteket - derül ki az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózata jelentésébõl.


Allergia: csak óvatosan a tisztasággal!

2009. augusztus 20.

Ellenállóképességük megerõsödéséhez a csecsemõknek is szükségük van némi mikrofertõzésre.

 

 

Míg augusztus közepe-szeptember eleje sokak számára a nyaralást, iskolakezdést, nyárutót jelenti, addig minden ötödik ember allergiás tünetei csillapítására koncentrál. A parlagfû allergiával kapcsolatban gyakran felmerülõ kérdésekre dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa válaszol.


Bárki lehet allergiás: egy nap megelõzésrõl, terápiáról

2009. július 04.

A Csillagvirág Klinika szakemberei, azaz a Jóban-Rosszban sztárjai is vallanak saját betegségükrõl.

 

 

Ingyenes szûrõvizsgálatokkal, tanácsadással, szórakoztató programokkal várja az érdeklõdõket a hagyományteremtõ elsõ Allergia Napon, július 5-én vasárnap a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság a Városligetben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...585960...68