sub

Információk, érdekességek

A férfi és a változókor

2006. február 26.

A férfiak életében is elérkezik az az időszak, amikor szervezetük egyre több tünettel figyelmeztet az idő múlására.

 

Gyakori probléma a prosztatamegbetegedést és a szexuális zavarok.

 

Hogyan kerülhetők el?


Öntől függ!

2006. február 26.

Az életmód jelentősen befolyásolja a rák kialakulásának kockázatát

Az egészséges testsúly eléréséhez a kellő testmozgás nélkülözhetetlen. Ezzel csökkentheti a méh- és az emlőrák, feltehetően a vastagbél- és a veserák és további ráktípusok kockázatát!


Csúcsjáraton a gyermekorvosi rendelők

2006. február 20.

Megkezdődött az időszak, amikor óvodás és kisiskolás gyerekek nagyszámban betegszenek meg. Gyakori, ha a vírus, vagy baktérium okozta légúti fertőzésből a gyerek kigyógyul, s újból közösségbe megy, a betegséget újból és újból elkapja.

 

Ilyenkor az őszvégi, téli időszakban megszaporodnak azok a gyermekbetegségek, amelyek tipikusan az óvodai, iskolai közösségekben szedik áldozataikat. A gyermekorvosi rendelőbe érkezők többsége valamilyen náthás tünetekkel együtt járó, nagyrészt vírusos eredetű betegségben szenved. Megfázásból eredő nátha gyakorlatilag nincs, valamilyen kórokozó szinte mindig jelen van, a meghűlés csupán utat nyit ezeknek.


Karbantartott egészség

2006. február 20.

Jelenleg számos vény nélkül kapható, vitamint, nyomelemet vagy gyógynövény-kivonatot tartalmazó készítmény, étrend-kiegészítő van forgalomban. A helyesen megválasztott megelőző terápia hatékony fegyver lehet egyes nehezen gyógyítható betegségek ellen.

    * Ginzenggyökér- az ázsiai titok
    * Antioxidánsok testközelben
    * Irányelvek a multivitamin-, és ásványi anyag-készítmények szedésével kapcsolatban


Emésztő gondok

2006. február 20.

Ha alkalmanként két-három napig elmarad a széklet, aggodalomra még nincsen ok. Orvosi értelemben csak akkor beszélhetünk székrekedésről, ha valaki hosszabb időszakon keresztül hetente csak egyszer, vagy kétszer tud székletet produkálni, amely nagyon kemény, illetve gyakran kellemeten telítettség érzetet ad.
A székrekedésnek sok oka lehet. Ez a panasz a legtöbb esetben a helytelen táplálkozásra, a kevés mozgásra és olyan pszichés hatásokra, mint pl. a stressz és a rohanó életmód vezethető vissza.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...134135...136