sub

Információk, érdekességek

Élj Magad is, mielõtt új életet hozol létre!

2007. szeptember 29.

az A-HA program

Egyetlen esztendõ leforgása alatt a világon 80 millió nõ szembesül nem kívánt terhességével, és mintegy 20 millió azok száma, akik abortusz útján meg is szakítják azt. A statisztikák szerint a nem megfelelõ módon végzett terhesség-megszakítás 68 ezer nõ életébe kerül. A helyzet akkor is riasztó, ha csak a fejlett országokat vesszük górcsõ alá: az ezekben évente elõforduló 28 millió várandósságnak közel a fele (49 százaléka) nem tervezett és 36% abortusszal végzõdik.


A köhögés - áldás vagy átok?

2007. szeptember 27.

A köhögés olyan védekezõ reflexfolyamat, melynek során a tüdõbõl nagy nyomással, szinte robbanásszerûen tódul ki a levegõ. Ilyenkor a kezdetben zárt hangrés hirtelen megnyílik, és a mélyebb légutakból kóros váladékot, szennyezõdéseket sodor magával.

 

Ez az életfontosságú reflex feltétlenül áldás.


A serdülõkor réme: a pattanásos arcbõr

2007. szeptember 26.

A nyár végével csökkennek a napos órák és mintha egyre több pattanás és mitesszer jelenne meg arcbõrünkön... A hajunk is mintha kissé hamarabb zsírosodna, viszont úgy érezzük, hogy bõrünk a testünk felszínén szárazabb és apró lemezekkel hámlik... Mindez megszokott a nyár végén? Vagy van okunk az aggodalomra?


A pattanások kialakulása


Az emberi szervezet belsõ hõszabályozása alkalmazkodik a külsõ viszonyokhoz, és szoros összefüggésben van a faggyú és az izzadságmirigyek mûködésével is. A faggyúmirigyek termelte zsírsavak a testhõmérsékleten folyamatosan ürülnek a bõrfelszínre, és rendszeresen távoznak a faggyúmirigyek kamrácskáiból. A csökkent mûködésük következtében a faggyúcsapok a kivezetõ járatokba rekedhetnek, beszáradva lezárhatják a folyamatos kiürülés útját.


Mit eszik a magyar?

2007. szeptember 26.

A GfK Hungária Piackutató Intézet kétévente készíti el Étkezési Szokások felmérését, melyben a kutatók - egyebek mellett - azt is megvizsgálják, milyen szempontokat mérlegelnek a magyar vásárlók az egyes üzletekben élelmiszervásárlás során.


A vásárlóknak legfontosabb az élelmiszer jó minõsége


A legfrissebb, 2007. évi felmérés eredményei szerint a magyar fogyasztók számára élelmiszervásárláskor legfõbb kritérium (4,6-os átlaggal) a kiszemelt áru jó minõsége. A kutatók által felsorolt összességében 14 szempont fontosságát 1 és 5 közötti skálán értékelhették a megkérdezettek. E tekintetben számottevõ változás nem volt tapasztalható, hiszen a megfelelõ minõséggel kapcsolatos elvárás két évvel ezelõtt, 2005-ben is a legfontosabbnak bizonyult.


Ez gáz, doktor úr?

2007. szeptember 25.

GázNagyobb volumenû étkezés után egészséges emberek is böföghetnek vagy szellenthetnek - de még e két kifejezés sem számít szalonképesnek.

 

Pedig egyes afrikai, ázsiai népeknél akár az étel minõségének dicséretét is jelentheti. Nálunk a társasági beilleszkedést, viselkedést zavarja e két tünet jelentkezése.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...416417418...451