sub

Információk, érdekességek

Milyen lehetõségeket lát az új biztosítási modellben?

2007. november 09.

A parlament most tárgyal az egészségbiztosítási modellváltással kapcsolatos új törvényekrõl. Körkérdésünkben önkéntes egészségpénztárak, illetve biztosítók véleményét kérdeztük, milyen lehetõséget látnak a körvonalazódó új rendszerben.

 

Lehoczky László. Az MKB Egészségpénztár igazgatótanácsának elnöke. Változatlan célok. "A kötelezõ és az önkéntes egészségbiztosítási pénztár együttmûködésének célja változatlan marad a több-biztosítós modellben is: az önkéntes kasszák finanszírozási oldalról egészítsék ki a kötelezõ tb rendszerét. Az önkéntesek különösen a megelõzés, a szûrések, a helyes életmód, a tágabb értelmû egészségmegõrzés területén segíthetik elõ, hogy a tb ráfordításai kordában maradhassanak. Ehhez azonban szükségesnek tûnik, hogy legalább a 2006 végén fennálló kedvezményeket visszaállítsák, továbbá az önkéntes pénztárak szolgáltatásnyújtási adminisztratív feltételei racionálisan egyszerûsödjenek. Pénztárunk a kötelezõ egészségpénztárakkal hasonló szerves együttmûködést kíván kialakítani, mint amely ez a nyugdíjpénztári területen már megvalósult."


Mekkora egy törpe?

2007. november 04.

A törpenövés okairól és a lehetséges kezeléseirõl 

Törpének nevezhetõ az a felnõtt, aki nem éri el a 120-130 centiméteres testhosszúságot. Gyermekkorban nehezebb meghatározni: ezért kortársaikhoz kell hasonlítani a kicsit. Ha az egykorúak között a kis növésû gyerek magassága 10 percentil alatt van - azaz 100 gyerekbõl 90 magasabb, 10 alacsonyabb - törpenövésrõl beszélünk.


Fakó, töredezett, zsíros, korpás, csomókban hulló...

2007. november 01.

Mit kell tennünk, hogy újra egészséges és szép legyen a hajunk? 

Ápolatlan hajjal, elõnytelen frizurával nem várhatjuk el, hogy jó benyomást keltsünk, bárkiben is. Nem mindenki örököl dús, lágyan omló hajzuhatagot, megfelelõ táplálkozással és hajápolással azonban a vékony szálú, fakó hajzatba is élet költöztethetõ. A túl gyakori fejmosástól, a forró hajszárítóktól, a tûzõ napsugaraktól, a drasztikus fogyókúráktól viszont az egykor erõs, rugalmas hajszálak is elõbb-utóbb tönkremennek.


Régi, jól bevált "házi szer" 2. rész - a sokarcú szódabikarbóna

2007. október 24.

Nagymamáink a szódabikarbóna mellette tették le a voksukat, és nem tévedtek...


Meglepõen sokféle módon alkalmazható ez a szer: a konyhában - fõzéskor, a háztartásban számos helyen, de különösen gyomorégés, emésztési gondok ellen, és a kellemes lehelet, a fehérebb fog célja sem áll messze tõle. Emellett gazdaságosan felhasználható por - mindig tartsunk belõle otthon!


További okok, amiért érdemes szódabikarbónát tartani a gyógyszeres dobozban


Régi, jól bevált "házi szer" 1.rész - a sokarcú szódabikarbóna

2007. október 23.

Gyakran megfeledkezünk róla, hogy a legegyszerûbb megoldások, gyógymódok olykor a leghatékonyabbak. A régi, jól bevált "házi szerek" közül tartunk otthon példádul szódabikarbónát? Ha nem, rosszul tesszük... Hiszen figyelembe véve sokrétû jótékony hatását, szerteágazó felhasználási lehetõségeit, csodálkozhatunk rajta, miért nem lapul ott a gyógyszeres fiókban vagy a konyhaszekrény polcán minden háztartásban.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...413414415...451