sub

Információk, érdekességek

Nem csak a fiatalok kiváltsága a lézeres látásjavítás

2021. november 20.

A lézeres szemműtét egyre népszerűbb és most már nem csak a fiatalok körében. Egyre többen döntenek a kezelés mellett 50 éves kor felett is, amikor a közeli látáshoz olvasószemüvegre van már szükség.   

A szem öregedése természetes jelenség. 50 éves kor után mindenki, még az abszolút jó szeműek is szembesülnek azzal a problémával, hogy nem látnak jól közelre.  

Ilyenkor általában beszerzünk egy olvasószemüveget.  Esetenként a távoli látás is romlik, tehát szükségünk van még egy szemüvegre. Egy idő után azt se tudjuk melyik szemüveghez nyúljunk.  Egy ideig segít, ha erősebb fénynél olvasunk, vagy messzebb tartjuk az olvasnivalót. De a karunk hossza véges, így előbb-utóbb nem marad más, mint a szemüvegek cserélgetése. 

Szerencsére ma már van ennél egyszerűbb, kényelmesebb megoldás is. 

Lézeres olvasószemüveg-kezelés

A lézertechnika fejlődése lehetővé tette, hogy az olvasószemüveg viselésétől is megszabadulhassunk. A világszerte akkor már 10 éve sikeres LBV-t(LaserBlendedVision), azaz a lézeres olvasószemüveg-kezelést Magyarországon 2011-ben a Focus Medical vezetett be. Az eljárás lehetővé teszi a szemüveg nélküli éleslátást közelre és távolra egyaránt.

A VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelés fájdalommentes, nem tart tovább néhány percnél, és jelentős életminőség javulást eredményez. A Visumax a világ legfejlettebb femtolézere, amellyel jelenleg hazánkban kizárólag a Focus Medical rendelkezik. 

A fájdalommentes kezelés után azonnal élvezhető az éleslátás öröme, nincs szükség hosszas otthoni pihenésre, általában 1-2 napon belül a szokásos munkavégzésnek sincs akadálya, sőt akár autót is vezethet, dolgozhat monitor előtt, olvashat. A sportot sem kell sokáig mellőzni, a műtét után 2-3 nappal már lehet futni, vagy kerékpározni.

A VISUMAX LBV olvasószemüveg kezelés azon 50 év felettieknek javasolt, akik a távoli éles látáshoz szemüveget vagy kontaktlencsét viselnek és a koruknál fogva olvasószemüvegre is szükségük van. Az olvasószemüveg-kezelést 65 éves korig végezhető el.

Mára már nem csak a fiatalok élvezhetik a szemüveg nélküli életet, hanem az idősebb korosztály is, akiknek már olvasószemüvegük is van.

Lézeres olvasószemüveg kezelés vagy műlencse beültetés?

Sokan úgy gondolják, hogy az öregszeműség csak komoly szemmegnyitó műtéttel, azaz látásjavító lencseműtéttel korrigálható. Ez az információ azonban idejétmúlt, hiszen a lézeres olvasószemüveg-kezelés komoly szemmegnyitó műtét nélkül kínál megoldást az olvasószemüveg problémára. Ez egy sokkal biztonságosabb eljárás, ami nem igényli azokat az esetleges kompromisszumokat sem, amiket a műlencsék beültetésénél szükséges meghozni.

A lézeres olvasószemüveg-kezelés nemcsak minimalizálja a lencsebeültetés általi kockázatokat és kompromisszumokat, de vizsgálatok szerint sokkal több ember számára nyújt megoldást.

A VISUMAX olvasószemüveg-kezelés egy rendkívül precíz technológia, amely lehetővé teszi, hogy nyugalommal és biztonsággal dönthessünk a lézeres látáskorrekció mellett.

30 éves tapasztalat

A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központban több, mint harminc éve azon dolgozunk, hogy megszabadítsuk pácienseinket a szemüveg és kontaktlencse nyűgeitől. Az elmúlt 30 évben számos olyan felejthetetlen pillanat részeseivé válhattunk, amelyeket a pácienseink hihetetlennek és csodálatosnak írnak le. Lelkesedésünk motorja ennyi idő után is még mindig pácienseink rácsodálkozása a hatalmas életminőség javulásra – arra a pillanatra, amikor segédeszköz nélkül is élesen látnak.

Ha Ön is szeretne megszabadulni a szemüvegétől, és ehhez a jelenleg elérhető legmodernebb és legkíméletesebb lézerkezelést szeretné választani, jelentkezzen a Focus Medical kedvezményes alkalmassági vizsgálatára!

forrás: Patika Magazin