sub

Információk, érdekességek

Mikrodermabráziós technikák a ragyogó bőrért

2023. október 10.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Szeretnéd úgy érezni magad a bőrödben, mintha friss, tavaszi szellő simítana végig az arcodon? Bársonyos, üde bőrre vágysz, amely sugárzik az egészségtől? Most bemutatjuk a mikrodermabrázió különböző formáit, hogy te is megtaláld a számodra tökéletes kezelést!  

Útmutató a mikrodermabráziós technikákhoz

A mikrodermabrázió különböző formái - a kristályos, gyémántfejes és hidroabrázió - mind nagyszerű megoldásokat kínálnak bőrünk megújítására. De melyik a legjobb választás a különböző bőrítpusokra? 

Alumínium-oxid kristályos mikrodermabrázió

A klasszikus mikrodermabráziós eljárás során alumínium-oxid kristályokat fújnak a bőrre, melyek eltávolítják az elhalt hámsejteket. Pontos és szép eredményeket ér el, de hátránya, hogy kristálypor a pórusokban maradhat és gyulladást okozhat és belégzési veszélyt jelenthet a kezelés során. Fontos, hogy a szem környékét ne kezeljük ezzel a módszerrel vagy óvatosan járjunk el ezen a területen pl. vattakoronggal takarjuk le a szemeket.

Hidroábrázió

A hidroábrázió egy ultrahang alapú technika, mely kíméletesen, vízzel tisztítja meg a bőrt. Javasolt érzékeny bőrűeknek és gyakori napozóknak, mivel nincs mellékhatása és nem okoz irritációt. A bőr hidratálttá és frissé válik, míg a mikro-masszázs a bőr felszíni izmait is stimulálja.

Gyémántfejes mikrodermabrázió

A gyémántfejjel történő mikrodermabráziós kezelés a bőrcsiszolás legmodernebb formája, és számos előnyt kínál, többek között fájdalommentesség, gyengédség, és precizitás. A gyémántszemcséket tartalmazó fej eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőrről, anélkül, hogy irritációt vagy bőrpirosságot okozna. Ideális azoknak, akik nem szeretnék megszakítani napi rutinjukat a kezelés miatt.

Gyakoriság és ellenjavallatok

Annak érdekében, hogy optimális eredményt érjünk el, szükséges lehet 4-12 kezelést végezni, majd rendszeres utókezeléssel fenntartani a bőr állapotát. A mikrodermabráziót nem szabad alkalmazni akne, ekcéma, fertőzés, láz vagy cukorbetegség esetén, és el kell kerülni a bőrt vékonyító gyógyszerek szedésekor is.

Alkalmazási területek

A mikrodermabrázió széles körű bőrproblémákra nyújt megoldást, többek között:

  • Akne és hegek kezelésére.
  • Pigmentfoltok és egyenetlen bőrtonus esetén.
  • Ráncok és finom vonalak halványítására.
  • Elhalt bőrsejtek eltávolítására, friss, ragyogó bőrfelszín előhozatalára.

Továbbá ideális választás különféle esztétikai kezelések kiegészítéseként, mivel előkészíti a bőrt a további eljárásokra, és fokozza azok hatását. Kombinálható például:

  • Kémiai hámlasztással: a bőr mélyebb rétegeinek eléréséhez.
  • Mezoterápiával: hatóanyagok mélyebb rétegekbe való bejuttatására.
  • LED fényterápiával: a bőrregeneráció és gyulladáscsökkentés céljából.
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu