sub

Információk, érdekességek

Így frissítsd fel az otthonodat, 3 egyszerű lépésben!

2022. március 22.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A tavasz beköszöntével a legtöbben átrandezik a lakásukat, selejteznek és takarítanak, hogy változtassanak szokásaikon, életmódjukon. Ahhoz azonban, hogy a megújulás, a "tiszta lappal indulás" valóban teljes legyen, érdemes lehet a környezetünkön is változtatni. Ehhez adunk most néhány tippet: öltöztesd otthonodat is idei díszbe!  

Cseréld le az utált bútorokat!


Szinte minden lakásban akad olyan bútordarab, amely régóta szúrja az ott lakók szemét. Egy kopott, rokonok által lepasszolt éjjeliszekrény, egy előző lakók által itt hagyott, ronda színű szék… estig sorolhatnánk. Ha a te lakásodban is van ilyen tárgy, a legjobb, amit tehetsz, ha ellátogatsz egy megbízható bútor webshopra, és beszerzel helyette egy sokkal szebbet.

Hidd el, ha akár csak egyetlen kérdéses darabot cserélsz le egy friss, modern elemre, az egész lakás hangulata sokkal jobb lesz. Nem kell sok ahhoz, hogy szebb környezetet varázsolj magadnak – ne félj kitörni a komfortzónádból!

Térj el a megszokott elrendezéstől!

Elő a papírt és a ceruzát: ha úgy érzed, az egyik helyiség – vagy az egész lakás – elrendezése lehetne sokkal jobb is, bátran tervezd meg, hogyan lehetne ezt-azt odébb tologatni! Ha egy kicsit tágítod a képzeletedet, könnyedén átláthatsz a berögzült kereteken (vagy ahogy angolul mondják, „think out of the box!”) Könnyen lehet, hogy a jelenlegi elrendezés akadályoz a mozgásban, vagy értékes helyeket tesz kihasználatlanná. Szerencsére ezen egyszerűen és költséghatékonyan segíthetsz. Az egész procedúra csak egy kis ötletelésbe, egy kardió edzésnek is beillő bútor tologatásba és egy rövid takarításba kerül – és máris azt érezhetjük, mintha egy kisebb vagyont fektettünk volna otthonunk felújításába.

Vigyél új színeket a térbe!

Itt az idő, hogy belevesd magad a kreatív ötletelésbe, és felfrissítsd az évek alatt megfakult falakat! Ha nem akarsz drasztikus változást, már azzal is sokat tehetsz, ha a jelenlegi színeket frissíted fel néhány friss réteggel. De ha készen állsz valami egészen új kalandra, ne félj új árnyalatokat kipróbálni! Az is szuper, ha a személyes kedvenc színeidből indulsz ki – hiszen minden színből rengeteg árnyalat létezik, így biztosan találsz majd olyat, ami illik az adott szoba, vagy helyiség hangulatához. Ugyanakkor azt javasoljuk, hogy vedd figyelembe az új vagy meglévő bútorok, szeretett dekorációk színvilágát is. Így sokkal könnyebben jön majd a harmónia!
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu