sub

Információk, érdekességek

Hogyan válasszunk szoptatós melltartót?

2023. november 07.

A kényelem, a funkcionalitás és a stílusosság három egymástól különálló tényezőnek tűnik. Ám a tökéletes fehérnemű egyik eltéveszthetetlen ismérve, hogy mindhárommal rendelkezik. Ez fokozottabban érvényes azokra a modellekre, amik a kismamák életét hivatottak megkönnyíteni.  

Mi a legfontosabb a vásárláskor?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a szoptatós melltartó kiválasztásánál az elsődleges szempont a megfelelő méret. Ez az a pont, ahol könnyű mellényúlni, ami kényelmetlen következményekhez vezethet. Azaz megéri némi időt, energiát szánni a melltartó méretek analizálására, a testre szabott opció megtalálására. Ha ez megvan, akkor a maximális komfort borítékolható. Ennek eléréséhez fontos, hogy a kismama rendszeresen mérje le a kebleit, hiszen a terhesség és a szoptatás időszakában a mellméret változhat. Ha valaki bizonytalan, kérjen tanácsot olyan ismerősétől, aki járt már hasonló cipőben, hiszen ez tipikusan olyan terület, ahol a tapasztalat hatalmas előny.

A szoptatós fehérnemű célja egyrészt a kellően stabil tartás biztosítása, másrészt a kényelem fokozása, harmadrészt pedig fehérnemű lévén a vonzereje. Mindez kizárólag akkor valósulhat meg, ha a kiszemelt modell nem túl nagy és nem túl kicsi. Ha még nincs meg a befutó méret, akkor annak a megtalálása követel némi szabadidőt, de ez az a befektetés, ami hosszú távon ezerszeresen megtérül.

A merevítő és a kényelem egy lapon nem emlegethető?

Sokan gondolják úgy, főleg ha már bújtak bele nem éppen kényelmes fehérneműbe, hogy a merevítő lehetetlené teszi a testet kényeztető viselést. Ez azonban azoknak a vélekedése, akik olyan modellre szavaztak, amelynek a szabása abszolút nem optimális, és még az sem elképzelhetetlen, hogy a méret tekintetében sem stimmelt minden.

Ugyanakkor tény, hogy bizonyos helyzetekben felesleges a merevítő alkalmazása, azaz a merevítő nélküli melltartó ekkor léphet a színre. Attól még, hogy merevítés nem támogatja a hordását, a szabása elősegítheti az optikai előnyök kiaknázását, miközben a kényelem is bebiztosítható.

Az egyszerű a nagyszerű

Amikor szoptatós melltartó választása a feladat, mindig olyan modellre kell voksolni, amely könnyen nyitható és zárható. Ha ez nincs meg, akkor a fehérnemű fel- és levétele, ki- és bekapcsolása idegesítő művelet lesz, és a kismamák számára már enélkül is jut elég feszültség az anyasággal érkező sok újdonság miatt. A jó szoptatós melltartó praktikus műanyag csatokkal vagy gyorszárakkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az egyszerű nyitást és zárást az etetés során.

Ami az anyagok kiválasztását illeti, érdemes a légáteresztő verziókat előnyben részesíteni, hiszen ezek irritálják majd legkevésbé a bőrt. Erre a pamut, illetve a mikroszálas anyagok jelentik a legjobb megoldást. Fontos továbbá, hogy a melltartót rendszeresen ellenőrizzük, majd szükség esetén cseréljük le, mivel a méretváltozások és a kopás miatt szükség lehet frissítésre.
 

Stílusosság felsőfokon

Amikor a szoptatós hálóing megvásárlása kerül sorra, érdekes élmény lehet, hogy a modellek trendiek, szépek. Mert bár igen, az anyaság az a szerep, aminek a mandátuma sohasem jár le, ettől még a nő nő marad. A női fehérnemű célja pedig valahol ez, a nőiesség érzetének erősítése, a szépség tudatosítása, az önszeretet kifejezése. Hiszen nem mellékes, hogy a kiszemelt melltartó mennyire kényezteti a testet, mennyire ideális választás, és mi az, amit ad a praktikumán túl.

A megfelelő fehérnemű kiválasztása azért összetett feladat, mert a kompromisszumos megoldásoknak nincs helyük. Az a tökéletes modell, ami maradéktalan komfortot, szépséget és funkcionalitást kínál. Ennél nem éri meg kevesebbel beérni, mert a maximumot mindenki megérdemli!

forrás: Harmonet.hu