sub

Információk, érdekességek

Fürdőruhatrendek - minden testalkatra

2024. május 16.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Egyrészes, bikini, tankini vagy éppen monokini… Mindenki másra esküszik, így a nyári szezon beindulását megelőzően egyre sürgetőbb kérdéssé válik, hogy idén milyen modellt válasszunk. Van, aki szégyenlősebb, más pedig büszkén vállalja idomait, és az egységes barnaság érdekében olyan fürdőruhát vásárol, ami a lehető legkevesebbet takar. Ez egy nagyon becsülendő hozzáállás, de kétségtelen, hogy nem mindegyik verzió mutat ugyanolyan szépen minden testalkaton. Az alábbiakban erre figyelemmel tartunk egy rövid gyorstalpalót a tökéletes fürdőruha megtalálása érdekében!  

Fürdőruhatrendek 2024-ben

Az elérhető fürdőruhák típusai alapvetően ritkán változnak, a minták, formák és méretek azonban évről évre az aktuális trendekhez igazodnak. A tavalyi nyáron például a háromszög alakú bikinifelsők uralták a strandokat, idén azonban a retró lesz a menő, így a klasszikus mellett előtérbe kerülnek a szögletes formák és a magasított derekú alsók. Hódítanak majd a párnázott kosarak, a brazil és a normál alsók, sőt újdonsággal is előrukkolnak a tervezők: megjelenik egy olyan alsó, ami a kialakításának köszönhetően normál és magas állásban egyaránt viselhető.

2024-ben az 50-es, 60-as évek trendjei jelennek meg a polcokon, melyeket csillogó anyagok, kristályok, gyöngyök és strasszok tesznek egy kicsit modernebbé – és az esti party tökéletes viseletévé. Az időutazás jegyében hódítanak majd a csíkos, pöttyös és virágos fürdőruhák, de a hatalmas, mégis elegáns masnikat is sokan választják majd.

A színek között megtaláljuk majd a pávazöldet, a magentát, a zafírkéket és a pálmazöldet, de nem maradhatnak el a vibráló, kontrasztos árnyalatok sem, mint a barna-narancs vagy az ibolya-világoskék. Nagy figyelmet kapnak a semleges barna és fehér tónusok, valamint az állat- és dzsungelmintákkal díszített fürdőruhák is.

Továbbra is divatosak a családi, egymáshoz passzoló szettek, melyek segítségével nők, férfiak és gyerekek is kifejezhetik az összetartozásukat.

A legszebb modellek minden testalkatra

Fontos hangsúlyozni, hogy amikor fürdőruhát választunk, elsősorban saját magunknak kell megfelelnünk. Egy vékony, kisportolt nő is viselhet mindent takaró tankinit, ahogy a molettebb hölgyek is bátran választhatnak egy apró bikinit: a lényeg az, hogy kényelmesen érezzük magunkat. Az azonban kétségtelen, hogy minden testalkaton más verzió mutathat a legszebben, így akik ilyen szempontok szerint választanak, az alábbiakat fontolják meg.

Fürdőruhák magasság szerint


Azok az alacsonyabb lányok, akik szeretnének optikailag egy kicsit magasabbnak tűnni, inkább kerüljék el az egyrészes fürdőruhákat és tankiniket. Egy kétrészes bikini megnyújtja az alkatot, különösen akkor, ha a magasan nyúló alsó rész minél kevesebbet takar a combokból.

A magas hölgyeken jól mutatnak a bandeau felsők, az egyrészes fürdőruhák és a tankinik, ha pedig bikini mellett döntünk, érdemes a magasított derekú alsókat választani. Nyugodtan viseljünk merész mintákat és élénk színeket, ezek remekül felhívják a figyelmet a fürdőruha viselőjére.

Homokóra alak

A sokak által irigyelt homokóra alkat ismertetőjegye, hogy a csípő és a vállak közel azonos szélesek, a derék pedig ezekhez képest karcsú. A mell és a csípő is gömbölyű, a súlyelosztás mindkét tájékon egyenletes, egy kisebb mértékű túlsúly pedig az ilyen alkatú hölgyeknek kimondottan jól áll.

Mivel a test arányai kiegyensúlyozottak, a homokóra alkattal szinte bármilyen fürdőruha bátran viselhető. A vonalakat azonban érdemes hangsúlyozni, így ajánlott kosaras vagy balconette bikinifelsőket, magasabb derekú, esetleg brazil fazonú alsókat választani. Az egyrészes fürdőruhák közül jól mutatnak a derekat és melleket hangsúlyozó darabok.

Körte alak

A körte alkattal együtt jár a szélesebb, telt csípő, a keskenyebb váll és a karcsú felsőtest. A mellkas kisebb, a derék vékony, mely a csípő mellett még hangsúlyosabban mutat. A combok teltebbek, a lábak vastagabbak, izmosak. A plusz kilók elsőként a csípő, a comb és az alhas környékén látszódnak meg.

Itt természetesen az a cél, hogy felsőtestünkre irányítsuk a figyelmet. Ha egyrészes fürdőruhát választunk, a dekoltázsnál vagy a vállakon legyen valamilyen hangsúlyos minta vagy dísz – például egy szép fodor vagy masni. A kétrészes modelleknél egyszerűbb dolgunk van: az alsó legyen egyszínű, esetleg fekete, különösen jól mutatnak a magasított derekú, letisztult darabok, a felső pedig feltűnő színű, csillogó vagy merész mintás.

Alma alkat

Ebben az esetben a vállak kerekek, szélesek, ahogy a mellkas is, a mell pedig rendszerint nagyobb. A fenék lapos, a has tájéka teltebb, a derék pedig kevésbé hangsúlyos.

Az alma alkatúak számára kétrészes fürdőruha esetén jó választás a köldök fölé érő, magas derekú alsó, a felsőrész pedig emelje ki a kebleket. Az egyrészes fürdőruha lehet alakformáló, ami szép tartást ad a testnek, így az formásabbnak tűnik. A mellek hangsúlyozása érdekében választhatunk kivágott fürdőruhát, kisebb kosárméret esetén pedig keresztpántos darabokat.

Az ilyen alkatú hölgyeknek találták ki a tankinit, mely a mell alatt bővül, így elrejti a hasat és a derekat, a felsőtestet viszont hangsúlyozza.

A legfontosabb az önbizalom

A fürdőruha kiválasztása során több szempontot is figyelembe lehet venni, köztük természetesen az alkatunkat is. Mindenkinek van olyan testrésze, melyet érdemes hangsúlyozni, de olyan is, amit szívesebben takarna el. A legfontosabbat azonban ne felejtsük el: elsősorban nem másoknak kell megfelelnünk, hanem saját magunknak. Ha tehát nekünk egy olyan modell tetszik, ami a fentiek szerint elsősorban nem a mi alkatunkra készült, vegyük fel bátran: ha önbizalommal viseljük, biztosan begyűjtjük a strandon az elismerő pillantásokat.

 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu