sub

Információk, érdekességek

Ébresztő Kundalini!

2022. május 21.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A gerinc tövén, mint egy három és félszer összetekert kakaós csiga, szunyókál a híres Kundalini kígyó. Békés álmából érdemes felvernünk őt, és életre kelteni szexuális energiáinkat. Bírjuk rá Kundalinit arra, hogy a gerincünk mentén kiegyenesedjen, és Sakti női energiáit eljuttassa Sivához, jegyeséhez.  

Vele egyesüljön, majd visszabújjon lakóhelyére. A Tantra Kriya Jóga egy olyan út, ami segít felébreszteni a szundító Kundalini kígyót, melyben elengedheted az elméd hatalmát és megismerheted felsőbb önvalódat.

Kundalini az életerőnk szimbóluma

Női (Saktival, Siva jegyesével analóg) energia. Párunk testén a Kundalini kígyót úgy tudjuk felébreszteni, hogy a gerincoszlop tövében legalább három percig masszírozzuk, ütögetjük, ahogy a sportmasszőr gyúrni szokta a sportolókat. Kundalini ugyanis ravasz jószág. Imád aludni, és szundikálás közben a szusamát, vagyis a gerincoszlopban húzódó szűk ösvényt szopja közben. Rá kell bírnunk őt, hogy ébredése után emelkedjen fel egy szűk csatornán a gerincoszlopban és a csakrák kapuin átjutva a korona csakráig.

A Kozmikus Kobra Légzés

A tantra kurzusok első beavatásán tanított légzéstechnika. Olvasva nem túl könnyű elsajátítani. Lényege, hogy a kígyót különféle légzárásos és zsigeri gimnasztikák valamelyikével vagy ezek kombinációjával tudjuk aktivitásra bírni. Ajánlott technikák:
Asvini mundra – a végbél záróizmainak az ütemes összehúzása és kiengedése
Vadzsróli mundra – a genitális izmok ritmukus feszítése és ellazítása
Jóni mundra – a fülek hövelykujjal, a szemeknek a mutatóujjal, orrlyukaka a középsőujjal és a száj a maradék két ujjal történő lezárása
Lótuszülés – sarokkal a végbél és a nemi szerv zárása
Kecsári mundra a nyelv hátrafordítása a szájpadlásra illetve a torokba.
Egyidejűleg szellemi összpontosítással és bizonyos mantrák ismétlésével, invokációjával is késztetjük, terelgetjük Kundalinit.

Mit csinál erre Kundalini?

Ébredezni kezd, fuldokolva, sziszegve kiegyenesedik. Annak érdekében, hogy a gerinccsatornában felemelkedve megkezdje az energia – kígyó, érdemes hasi légző gyakorlatokat végezni. Ennek hatására a kígyó, lépésről lépésre feljebb és feljebb kényszerül. A kígyónak ugyanis három kapun és hat csakrán kell felküzdenie magát. Valahányszor a Kundalini áthalad egy csakrán, annak szimbolikus lótuszvirága megfordul, és szirmai a magasba mutatnak. Kundalini útja gyötrelmes, zsiger akrobatika és az ő fuldoklása kíséri. A Kundalini nem más, mint a libidó szublimálásának legősibb szimbóluma. Útja a korona csakránál, az ezer szirmú lótusznál ér véget, itt következik be egyesülése Sivával, miután a kígyó végre visszatérhet lakóhelyére, a gerinc tövébe. Visszaútján a test energia központjainak un. Padmát szimbolizáló lótuszok újra lefelé fordulnak szirmaikkal, az ott lakozó istenek pedig tovább hálnak „saktijaikkal”, és minden központban új életerő támad.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

A titkos, szent tantrikus hagyomány kulcsát nem szokták leírni, hanem a gyakorlatban adják tovább.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu