sub

Információk, érdekességek

A sikeres nő nyári ruhatára

2022. június 14.

Az üzleti világ öltözködési stílusa nagyon uniformizált, eléggé szigorú szabályoknak kell megfelelnie annak, aki sikert akar elérni. Ugyanakkor öltözködésével mindenki szeretné kifejezni az egyéniségét, szeretne eredeti, naprakész lenni, és lehetőleg olyan ruhákat birtokolni, amilyen egyetlen más nőnek sincs. Ugyanis nincs annál rémesebb, mint ugyanabban az "alkalmi vétel" kiskosztümben lenni, ami már hatodszor jön velünk szemben az utcán.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Protokoll cuccok a szekrényben

Mint mindenben, itt is meg kell találni a helyes arányt, a középutat a normák, a "protokoll" betartása, és a merészség, eredetiség, az újítókedv között. Hiszen aki kreatív, kezdeményező az öltözködésben, arról feltételezik, hogy ilyen a munkájában is. Aki az üzleti életben dolgozik, legjobb, ha a bevált recept szerint beszerez magának egy időtálló, nagyon jó minőségű alap ruhatárat, és azt variálja divatos, merészebb kiegészítőkkel.

A legfontosabb darab egy jó szabású nadrágkosztüm, amihez egy ugyanabból az anyagból készült szoknya is tartozhat. Fontos, hogy jó minőségű, természetes összetételű alapanyagot válasszunk, érdemes erre lehetőség szerint több pénzt áldozni, hiszen az igényes anyag a jólét, a jólszituáltság benyomását kelti.(Ez azoknál különösen fontos, akik munkájukban nyugati partnerekkel érintkeznek, hiszen ők nagy súlyt helyeznek öltözködésükben a minőségi anyagokra.) Arról se feledkezzünk el, hogy ennek a ruhadarabnak a kényelmünket kell szolgálnia, egész nap kellemes viseletnek kell lennie.

Nadrágkosztüm az alap!

A nadrágkosztüm előnye, hogy kényelmes, teljes mozgásszabadságot biztosít, viselője lendületes, dinamikus benyomást kelt, kevésbé merev, mint a hagyományos kosztüm. Aki a fiatalos stílust kedveli, a szabásvonalban nyugodtan lehet egy kicsit merészebb, és választhatja a most divatos blézert, és az enyhén trapézvonalú nadrágot, öltözete biztos, hogy üdítően fog hatni a sok egyen kosztüm között, és ez a vonalvezetés később könnyen átalakíttatható klasszikus fazonúvá, ha viselője esetleg ráunna, vagy kimenne a divatból.

A szoknya hossza

A szoknya hossza sokféle lehet a hosszabbtól a térd körül érőig, az előbbiből válasszunk olyan szabásút, ami elől sliccelt vagy áthatott, és szétnyílik a térdnél.
A legmegfelelőbb színválasztás a szürke, illetve akiknek a barnás tónusok állnak jól, hordhatnak drapp, beige, vagy semleges, világosabb barna árnyalatú kosztümöt. Ezeket a semleges tónusokat ellensúlyozzuk élénk, színes blúzokkal és kiegészítőkkel, hiszen nyáron mindenki vágyik a vidám, életteli színek látványára.(Ez alól persze kivétel egy állásinterjú, itt maradjunk meg a visszafogott színeknél.)

Pinkek és lazacok

Idén még mindig divatosak a rózsaszín különböző árnyalatai a pasztelltől a pinkig, valamint az orgonalila és a türkizkék. Választhatunk belőlük felsőket, vékony kardigánokat, esetleg egy-egy színes szoknya vagy nadrág is élénkítheti a ruhatárunkat. Ha sikerül szert tennünk egy tisztaselyem blúzra, akkor egy hosszútávra szóló, értékes darab birtokába jutunk, ami nemcsak nagyon szép és elegáns, hanem felejthetetlenül kellemes érzés is viselni.

Vészhelyzet a kézitáskában! – orvosi fazon a módi

Kiegészítőkből az idei szezonban a legfrissebb trend a kézitáska, (pl. az úgynevezett "orvosi táska" fazon), hordjunk hozzá hegyes orrú cipőt, nem túl magas, vékony, szöges sarokkal. Még mindig divatos a kígyóbőr utánzat az egzotikumot kedvelők számára, ám a hosszútávra vásárlók inkább a hagyományos, valódi bőrt válasszák.

Nőiesen, nagy virágokkal

Az idén a legújabb divatirányzat a szupernőies: térdig érő, bő, lobogó szoknyákkal az ötvenes évek stílusában, amelyet mélyen, V-alakban dekoltált, blúz nélküli blézerrel hordanak együtt, textilvirág rátétekkel a ruhákon, és dús fodrozással a blúzokon. A minták közül még mindig divatos a virágminta, de míg tavaly az apróvirágos kelmékből készült ruhák voltak az elterjedtek, addig idén a minél nagyobb virág az új trend.

Az ötvenes évek nőtípusa persze élesen elüt a mai sikeres, karriert építő nőképtől, és ez a kissé eltúlzott hiperfeminitás is az üzleti stílustól, de a kontraszthatás mindig izgalmas, és a nőiesség, a lágyság sokszor célravezetőbb, mint az erő. Nyugodtan vegyíthetjük tehát a két stílust, ha azt finoman tesszük, és kiegészíthetjük ruhatárunkat néhány virágmintás vagy fodros, libegős blúzzal.

Kánikularuhák és illem

Visszatérő dilemma, hogy amikor kitör a kánikula, hogyan öltözzünk úgy, hogy elegánsak is legyünk, és közben szellős legyen a viseletünk, kellemesen érezzük benne magunkat. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehet egy elegáns, vékony anyagú (pl. lenvászon), bokáig érő nadrág, és egy ugyanabból az anyagból készült, egyszerű szabású, ujjatlan és derékig érő top. Ezek együtt remekül mutatnak, különböző kiegészítőkkel, nyakláncokkal, karkötőkkel még elegánsabbá tehetők, és külön-külön is jól kihasználhatók, kombinálhatók más ruhadarabokkal.

Amihez minden megy...

Szintén nyári ruhatárunk egyik alapja lehet egy ujjatlan, csónaknyakú, vagy kerek, esetleg szögletes nyakkivágású , zsákszabású, vagy a test vonalát könnyedén követő ruha. Tökéletes feketéből, de fehérből és beige árnyalatból is megteszi. Ez az a darabja a ruhatárunknak, ami egész nap viselhető reggeltől késő estig , a legkülönbözőbb programokon is jólöltözöttnek érezhetjük benne magunkat, mindenhez "megy", és kiegészítőkkel változatossá tehető. A hossza változhat a lábszárközéptől a miniig, ami az idei nyár nagy visszatérő viselete lesz.

 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu